Közélet

2017.06.20. 07:02

Hőségben is toboroznak a honvédek

Nyáron is zökkenőmentesen folytatódik a katonai toborzás: Somogyban június közepéig közel 90 helyszínt kerestek fel a kaposvári toborzó és érdekvédelmi központ munkatársai, s a találkozókat több ezren keresték fel.

Harsányi Miklós

A Balaton átúszáson is jelen lesznek a honvédek, s a vakációzó gyerekek is bepillantást nyernek a katonák mindennapjaiba.
Védelmi napok is színesítik a Fonyódligeten június 19-től augusztus 25-ig zajló a Erzsébet táborokat. Szerdánként látványos bemutatót tekinthetnek meg a fiatalok: a katasztrófavédőkön és a mentőkön kívül a honvédség munkatársai is bekapcsolódnak a programba. A nagy népszerűségnek örvendő repülőgép-szimulátort is kipróbálhatják az ifjak, így az élménydús le- és felszálláson kívül a légi harc izgalmait is átélhetik. Bátori Katalin őrnagy, a 4. Kaposvári Toborzó és Érdekvédelmi Központ munkatársa lapunkat csütörtökön arról tájékoztatta: a korábban elindított honvédségi toborzókampányt a nyáron is folytatják, ahol a szerződés és tartalékos szolgálatról kapnak részletes felvilágosítást a jelentkezők. A felvételi követelményekről éppúgy, mint az illetményről, illetve a szakmai előmeneteli lehetőségekről.



– S azoknak is érdemes ellátogatniuk ezekre a rendezvényekre, akik a katonai hivatást választják, s tovább akarnak tanulni – hangsúlyozta. – Számos fiatalt érdekel a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, illetve a középfokú végzettséget nyújtó szentendrei altiszti iskola.
A június 24-iki barcsi város napján is toborzópontot állítanak fel a katonák, a június 27-én rendezik a somogyvári Szent László napot, ahol a vendégek ugyancsak találkozhatnak majd a honvédekkel, akárcsak a Balaton-átúszáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!