Segítők

2023.01.02. 16:00

Egy híján száz hívást kapott az egyesület

T. B.

A KÖTÉL Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület munkája az adventi, karácsonyi, szilveszteri időszakban általában megsokszorozódik. Első sorban a magányos, idős emberek adnak feladatot nekik ilyentájt. Idén szerencsére ez a hullám elmaradt. Az év során kilencvenkilenc esetben kellett vonulniuk. – Öt-hat évvel ezelőtt volt a csúcs. Akkor az ünnepek idején rengeteg esethez riasztottak bennünket – mondta Bodó László, a Kötél Egyesület elnöke. – Az idős emberek a régi világban ahhoz szoktak hozzá, hogy a gyerekeik, a rokonaik meglátogatják őket ünnepekkor. A mai rohanó világban ez gyakran elmarad, ilyenkor egyikük-másikuk nekiindul. Sokan azért mentek világgá, mert elvesztették a reményt és ilyenkor különösen sivárnak érezték az életüket. Volt, aki még be is gyógyszerezte magát. 
Bodó László, aki szerint célravezető lenne, ha a kétségbeesett, magányos emberek beszélnének érzéseikről, akár családtagjaiknak, barátaiknak, vagy egy idegennek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!