Civilek

2023.01.18. 14:56

Elindult a szavazás a somogyi áruházakban is

K.R.

Idén 12. alkalommal lehetett pályázhattak helyi civil szervezetek a Tesco Magyarország „Ön választ, mi segítünk” programjának keretén belül. A 173 projekt jutott tovább, amelyek közül a vásárlók választhatják ki, február 12-ig leadott szavazatukkal, hogy ki és milyen mértékű támogatásban részesüljön. Az áruházlánc négy különdíjat is kiosztott, melyek egyenként 275 ezer forint extra forrást jelentenek a pályázóknak.
Somogyból három projekt jutott tovább az áruházi voksolás szakaszába, így a siófoki áruházban voksolhatunk a Ments-Vár Alapítványra, valamint a balatonboglári üzletben az Együtt Györökért Egyesület, illetve az Összefogás Kislakért Egyesület pályázatára. Mindkét szervezet eszközvásárlásra fordítaná az elnyert összeget. A szavazás nagyon egyszerű, hiszen a pénztárban kapott zsetont kell bedobni a kihelyezett urnába, lehetőleg ahhoz a szervezethez, amelyet támogatni szeretnénk.

A Tesco Magyarország már négy különdíjat is kiosztott a pályázók között, Somogyban a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület kapta a 275 ezer forintot, amelyből gyerekeknek szóló, ingyenes vasúttörténeti kiállításhoz kapcsolódó tevékenységüket finanszírozzák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!