Tarolt a hidegfront

2023.01.10. 08:26

Fákat döntött ki a viharos erejű szél Somogyban, nem járnak a vonatok

Az erős széllel érkező lehűlés fennakadásokat okozott a vasúti közlekedésben Somogyban. Fák dőltek a felsővezetékekre, ami miatt

Illusztráció

Fotó: Lang Róbert

Hétfőről keddre virradó éjszaka a viharos szélben fák dőltek a vasúti pályára és felsővezeték egy része leszakadt a Jákó-Nagybajom-Beleg- Somogyszob szakaszon, tette közzé a Mávinform közösségi oldalán. Azt írták a Gyékényesről Budapestre tartó Somogy Intercity Somogyszobig közlekedik csak, onnan Dombóvárig buszokkal viszik az utasokat. Majd Dombóvárról a Mecsek IC-vel utazhatnak tovább a Keleti pályaudvarra. 

Az erős szél a megye más részein is gondokat okozott. Iharosban a templom környékén lévő kerítés kidőlt több méter hosszan, miután alámosta a hirtelen lezúdúló nagy mennyiségű csapadék, tájékoztatott Horváth Győző, polgármester.

Iharosban alámosta a templomkerítést az eső a viharban. 

A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól megtudtuk, többnyire fakidőlések adtak munkát a tűzoltóknak. Karád külterületén forgalmi akadályt képzett egy az erős szélben az útra dőlt fa, amelyet a Látrányi Önkéntes Tűzoltók távolítottak el. Kutason pedig a sínre dőlt egy 20 méter magas fa, amelyet a nagybajomi tűzoltók távolítottak el. Kadarkúton ugyancsak egy kidőlt fa miatt kellett vonulniuk a város önkormányzati tűzoltóinak, akik feldarabolták azt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!