tanulás

2019.07.30. 14:00

Keresztény értékekről angolul

Angolul hallgatnak bibliai idézetek, intenzív nyelvórán vesznek részt és persze angol nyelvet használva játszanak azok a gyerekek, akik a Jó az Úr Bodrogi Baptista Gyülekezet és Oktatási Központ keresztény angol klubjában vesznek részt.

Koszorus Rita

Osztopánból, Kaposvárról és Mezőcsokonyáról, valamint Bodrogról is jelentkeztek gyerekek a keresztény angol klubba. Ez nem egy egyszerű nyelvklub, hiszen észak-ír baptista küldöttség gondoskodik arról, hogy a gyerekek helyben, de anyanyelvi környezetben gyakorolhassák az angolt. –Több mint húsz éve járok Magyarországra angolt tanítani – mesélte John Crawford az észak ír küldöttség vezetője. – Itt Bodrogon először pontosan húsz éve jártam, ekkor kezdtük el a ír-magyar kapcsolatokat építeni.

Ennek része volt az is, hogy megpróbáltunk minden évben eljönni, hogy a gyerekek nyelvtanulásában segítsük. Bodrogon megvolt a lehetőség egy ilyen klub megszervezésére, és a helyiek mindig is nagyon nyitottak és segítőkészek voltak.

Ez ugyanis egy remek lehetőség a diákoknak, hogy elmélyítsék tudásukat. – Nagyon motiváló ez a program a gyerekeknek – vélekedett Steinerné Tompos Andrea, táborvezető, angol tanár. –Közvetlenül tudják a tanulók a nyelvet használni, ráadásul mindig érkeznek fiatalok is a csoporttal, ők a gyerekekkel szabadidőben tudnak beszélgetni, vagy beülnek a tanórára hozzájuk. A keresztény angol klubban barátságok születnek és vannak olyan észak ír kollégák, akik évek óta járnak hozzánk és a gyerekek már ismerik őket.

A fiatalok azt mondták nagyon jó részt venni a programokon, mert a szókincsük is gyarapszik egy ilyen hét után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában