Kultúra

2011.09.13. 18:43

Téglajegyeket bocsát ki a Csiky Gergely Színház

Promóció A gazdasági élet prominenseivel találkozott a kaposvári teátrum vezetése, ahol szó volt a téglajegyek kibocsátásáról, kihasználva a helyiek lokálpatriotizmusát.

x

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Rátóti Zoltán, a színház igazgatója köszöntötte a vendégeket
[/caption]

– Újat kitalálni könnyű, életben tartani már sokkal nehezebb – köszöntötte Rátóti Zoltán, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója a megyeszékhely és környéke gazdasági életének reprezentánsait kedden délelőtt a teátrumban. – Tavaly hagyományteremtő szándékkal kezdeményeztük, jöjjön létre egy ilyen találkozó, ugyanis fontosnak érezzük, hogy önök szeressenek ide bejárni.



A direktor ezek után beszámolt az új évadhoz kötődő újításokról: bemutatta a színház új logóját, mely szerves része az új arculatnak. A színházfelújítás is szóba került a találkozón, a teátrum téglajegyeket bocsát ki, kihasználva a helyiek lokálpatriotizmusát. Természetesen szóba került a donáció is: a törvényi háttér ugyanis lehetővé teszi, hogy vállalkozások a társasági adóalapjukból előadóművészeti tevékenységet végző intézményeket támogassanak. A mindkét fél számára kedvező konstrukcióból – a cégek társasági adóalapjukból, illetve költségként is leírhatják támogatásukat, melyet a színház a bérlet- és jegybevétel összegének 80 százalékáig fogadhat be – az előző évadban 84,7 millió forint folyt be a Csiky Gergely Színházhoz – az igazgató felhívta a figyelmet, közvetítő kiiktatásával, akár közvetlenül is lehet felajánlásokat tenni.

A gazdasági élet prominenseivel találkozott a kaposvári teátrum vezetése, ahol szó volt a téglajegyek kibocsátásáról, kihasználva a helyiek lokálpatriotizmusát. x Rátóti Zoltán, a színház igazgatója köszöntötte a vendégeket -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!