nyuszis magazin

2017.09.28. 07:18

Meghalt a Playboy atyja

Hugh Hefner 91 éves volt.

A világ egyik leghíresebb magazinjának alapítója otthonában, békésen hunyt el, természetes halállal – közölte a BBC a Playboy Enterprises közleménye alapján.

A legendás felnőttmagazint, amely fénykorában havi 7 millió példányban kelt el, Hefner a saját konyhájában kezdte el szerkeszteni 1953-ban, az első példány címlapján pedig nem más volt, mint a későbbi ikon, Marilyn Monroe. A lap (amelynek Hefner eredetileg a Stag Party, azaz legénybúcsú nevet szánta, de az utolsó pillanatban megváltoztatta a véleményét), az aggodalmak ellenére hamar népszerű lett.

Maga Hefner lubickolt a sikerben: négyszer nősült, és láthatóan soha sem unatkozott.

A Los Angeles-i Playboy Villa állandó partik színhelye volt: előfordult, hogy a milliárdos több (nála természetesen évtizedekkel fiatalabb) lánnyal osztotta meg a házát.

A Playboy sikere többek között annak volt köszönhető, hogy fekete-fehér fotók helyett nagyméretű, színes képekkel jelent meg, és nyíltan felvállalta, sőt, támogatta a meztelenséget. Az újságból idővel valódi brand lett, amely mögött egész vállalatbirodalom épült fel: a magazin nyuszis logója mára már a világ egyik legismertebb emblémájává vált.

Borítókép: Hugh Hefner a 80. születésnapján

AFP PHOTO / Tiziana FABI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!