Bulvár-celeb

2023.10.12. 06:20

Járókerettel gurult a repülőhöz, ejtőernyővel ugrott ki a gépből egy 104 éves nő

Ezzel valószínűleg rekordot is döntött.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Mauricio Graiki

Néhány nappal ejtőernyős rekordját követően elhunyt a 104 éves chicagói Dorothy Hoffner – közölte szerdán a Chicago Sun Times.

Az amerikai lap az idős nő hozzátartozóira hivatkozva arról számolt be, hogy Hoffner „álmában, békésen” távozott az életből. A The New York Times szerint a halál pontos okát még nem állapították meg.

Az idősotthonban élő Hoffner október elsején döntötte meg a legidősebb ejtőernyős rekordját. Úgy tudni, már százévesen is sok örömét lelte egy ejtőernyős ugrásban.

Egy videón látható, ahogy a 104 éves nő guruló járókeretével jókedvűen a Chicago közelében lévő egyik repülőtéren sétál. Később egy tapasztalt ejtőernyőssel tandemben több ezer méter magasságban ugrottak ki egy repülőből. 

Hoffner a felvételeken úgy tűnt, jól szórakozik. A kalandos ugrást követően élményeit úgy foglalta össze, hogy „szép és békés volt” az ugrása.

A család reméli, hogy a rekordot a Guinness-rekordok Könyve posztumusz is elismeri, az elismertetés folyamatban van. A jelenlegi korrekorder, a svéd Linnéa Ingegärd Larsson 103 évesen került be a rekordok könyvébe tavaly májusi ugrásával.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!