Meglepő, de igaz

2024.02.18. 05:00

Guggolni szokott a nyilvános wc-n? Rosszul teszi! (videó)

Baktériumfertőzéstől tartva sokan inkább elkerülik a nyilvános illemhelyeket, de ha mégis muszáj a muszáj, akkor sem ülnek, hanem inkább ráguggolnak az ülőkére. Kiderült: a biztonságosnak hitt praktika ártalmasabb, mint gondolnánk.

MW

Illusztráció

Forrás: Getty Images

Fotó: Hitoshi Nishimura

A Poonam Desai doktornő az Instagramra feltöltött videójában azzal magyarázta az elsőre hihetetlennek tűnő állítását, hogy 

ha valaki csak a vécé fölé ereszkedik, több székletet és vizeletet fröcskölhet fel az ülőkére, így a következő embernek még gyomorforgatóbb élményben lesz része.

A szakember hozzátette, nemcsak másoknak, hanem saját magunknak is árthatunk a beváltnak hitt módszerrel. ugyanis károsítjuk a medenceizmainkat a hosszan tartó guggolással. és egyébként sem túl valószínű, hogy közvetlenül a műanyaggal való érintkezéssel szedünk össze valamilyen betegséget.

A doktornő szerint a legbiztonságosabb, ha rendeltetésszerűen használjuk az toalettet, és érdemesebb inkább eldobható ülőke takaróval próbálkozni – írja a Tények.hu.

Login • Instagram Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!