Krimi

2023.07.30. 05:30

Divatos kihívás miatt tartóztattak le a rendőrök egy 11 éves kislányt

Hamis bejelentéssel foglalta le az egyenruhásokat, végül megbilincselve vitték el.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Anelo

Egy 11 éves floridai lánynak kell a napokban bíróság elé álllnia,  miután "jó viccnek" tartotta, hogy egy kihívás miatt emberrablást jelentsen be. A lányt azután tartóztatták le, hogy egy YouTube-kihívás miatt hamisan riadóztatta a 911-et – írja a New York Post nyomán a Metropol.hu.

A gyerek üzenetet küldött a segélyhívószámra, azt állítva, hogy a 14 éves barátját elrabolták. Ezután pontos beszámolót adott a "történtekről", miszerint az elkövető egy férfi, aki egy fehér furgont vezet, és az I-95-ös úton halad. A lány leírta az állítólagos elkövető külsejét, és hozzátette, hogy fegyvere is van.

A következő másfél órában folyamatos írásbeli üzenetváltás zajlott a kislány és a segélyhívó diszpécsere között, mialatt hajtóvadászatot indítottak az állítólagos fehér furgon után. Miután a rendőrség hiába kereste a tettest, lekövették a gyerek által küldött SMS-eket, majd kiszálltak annak otthonánál.

A lány ekkor bevallotta, hogy mindez egy YouTube-kihívás része volt, és valójában nem volt emberrablás. A rendőrök megbilincselték a megszeppent gyereket, majd a fiatalkorúak fogdájába szállították. 

A "csínnyel" kapcsolatban Mike Chitwood seriff elmondta:

Minden bejelentést kivizsgálunk, az ilyen hamis bejelentések miatt viszont felesleges erőforrásokat pazarolunk el, mialatt máshol talán tényleg szükség lenne a segítségünkre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!