pompás

2021.05.09. 17:07

Megújult a londoni Victoria and Albert Museum Raffaellónak szentelt terme

Bemutatta megújult Raffaello-termét a hamarosan újranyitó londoni Viktória és Albert Múzeum, amely a reneszánsz mester halálának 500. évfordulója alkalmából formálta át a híres Raffaello-kartonoknak otthont adó galériát.

Az intézmény szerint az akusztikai panelek, a LED-világítás és a rendelésre gyártott bútorok mind azt a célt szolgálják, hogy a Raphael Courtben kiállított műveket teljes pompájukban láthassák a látogatók.

Az 1520-ban, 37 évesen meghalt Raffaellót X. Leó pápa bízta meg 1515-ben a Sixtus-kápolnába szánt falikárpitok terveinek elkészítésével. A hét életnagyságú vázlatot a reneszánsz legnagyobb kincsei közé sorolják. A kárpitok Szent Péter és Szent Pál életét mutatják be.

A látogatók egy QR-kód segítségével részletes digitális magyarázatot kaphatnak a művekről. A kartonok II. Erzsébet angol királynő gyűjteményébe (Royal Collection) tartoznak és 1865 óta vendégeskednek a londoni múzeumban.

Az intézmény május 19-én nyitja meg ismét a kapuit. A belépés ugyan ingyenes, de a látogatóknak időpontra kell jegyet foglalniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!