premier league

2020.11.15. 14:10

Bruno Fernandes szerint bajnok lehet a Manchester United

A csapat középpályása, Bruno Fernandes úgy véli: lehet, hogy a Manchester Unitednek nincs annyi erőforrása, mint némelyik riválisának, de továbbra is olyan a mentalitása, hogy megnyerheti az angol labdarúgó Premier League-et.

Manchester United's Portuguese midfielder Bruno Fernandes runs with the ball during the English Premier League football match between Everton and Manchester United at Goodison Park in Liverpool, north west England on November 7, 2020. - Manchester United won the match 3-1. (Photo by Clive Brunskill / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Clive Brunskill

Az MU legutóbb a 2012/13-as szezon végén ünnepelhetett bajnoki címet, még a legendás Sir Alex Ferguson irányításával, azóta a Manchester City és az FC Liverpool is olyan együttest épített, amely képes uralni a PL-t.

A United az előző szezont harmadikként zárta, ezen kívül bejutott az elődöntőbe az FA Kupában és az Európa-ligában – ebben a teljesítményben nagy szerepet vállalt Fernandes, aki januárban érkezett a klubhoz.

„Én személy szerint nem foglalkozom más csapatokkal” – jelentette ki a portugál futballista.

„Lehet, hogy sokan azt mondják, más csapatok jobbak, mint mi, jobb kezdő tizenegyük van és a cserepadjuk is erősebb a miénknél. Bárki bármit mondhat, engem nem érdekel.”

Hozzátette: egy olyan klub tagjainak, mint az MU,

csak a győzelem járhat a fejében, és meg is van hozzá a mentalitásuk.

Szerinte a gárda túl régen nyerte meg az angol bajnokságot.

„Azért jöttem Manchesterbe, hogy trófeákat nyerjek. A világ egyik legnagyobb egyesületében játszok, ez a klub történelmet írt a múltban” – fogalmazott Fernandes.

A Manchester United csalódást keltően kezdte a PL-idényt, hét mérkőzés után csak a 14. helyen áll a tabellán, nyolc ponttal van lemaradva az egy meccset többet játszott, éllovas Leicester Citytől.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!