Ország

2007.01.12. 15:05

Díszpisztoly a nyugállományba vonulóknak

Dísztőrt és emlékoklevelet adtak pénteken a megyei hadkiegészítő parancsnokság nyugállományba vonuló dolgozóinak Kaposváron.

Harsányi Miklós

– Munkatársaink becsülettel helytálltak, tisztességesen, legjobb tudásuk szerint látták el feladatukat – emelte ki köszöntőjében Bálint Lajos ezredes. – Átlag feletti teljesítményüket számos esetben kitüntetéssel, dicsérettel ismerték el.

Az ünnepi állománygyűlésen elhangzott: a honvédségi átszervezés sokak életében komoly változást jelentett. A hadkiegészítő parancsnokság négy munkatársa úgy döntött: nem vált helyőrséget, hanem él megszerzett jogával, s nyugállományba vonul. Pénteken Balogh Dezső, Kövecses László és Tóth János őrnagy, valamint Merkei József zászlós köszönt el. A honvédelmi miniszter dísztőrt és emlékoklevélt adományozott nekik, s persze a parancsokság állománya is stílusosan búcsúzott el tőlük; díszpisztollyal lepték meg őket.

Megtudtuk: a változások nyomán a kaposvári szervezet immár Nyugat-magyarországi hadkiegészítő parancsnokság toborzó és érdekvédelmi iroda néven működik tovább. Fehér Gábor alezredes irányítja a nyolc főnyi személyzettel működő egységet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!