buszmegállóban

2017.08.12. 21:17

Tizenöt áldozatot követelt egy pokolgépes robbantás Pakisztánban

A merényletet egy teherautó ellen követték el. A robbanás nyolc katonát és hét civilt ölt meg – jelentette a The Express Tribune című pakisztáni lap.

A hadsereg úgy tudja, a merénylők gyújtóbombát használtak, amelytől lángra kaptak a robbanás körzetében lévő járművek is. A támadásban a halottak mellett 25 ember megsebesült, köztük 15 polgári személy.

Értesülések szerint a katonák útban voltak a kaszárnyájukba, amikor a pokolgép működésbe lépett a város egyik buszmegállójában.

Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett az ingatag biztonsági helyzetű Beludzsisztán tartomány székvárosában történt merénylet elkövetőjeként.

Egy névtelenül nyilatkozó helyi tisztségviselő szerint félő, hogy a halottak száma növekedhet.

Sarfraz Bugti, a tartományi kormányzat belügyminisztere szerint egy magánkórház közelében történt a pokolgépes támadás. Az ügyben vizsgálatot indítottak.

Kvetta mintegy száz kilométerre fekszik az afgán határtól. Beludzsisztánban a regionális javakból való nagyobb részesedésért vagy függetlenségért küzdő nacionalista és szakadár szervezetek tevékenykednek, de a múltban elkövetett támadásokért gyakran a tálib és más szélsőséges mozgalmakat tették felelőssé a hatóságok.

Ezek is érdekelhetik