Illegális bevándorlás

2017.08.21. 06:40

Több mint százhatvan határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Százhatvankét határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 52, szombaton 49, vasárnap 17 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és ukrán határszakaszon 44 migránst fogtak el, embercsempészés miatt három gyanúsított ellen indult eljárás.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 261 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – augusztus 7-től 13-ig – ez a szám 221 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen 134 migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Ezek is érdekelhetik