bűnügy

2018.11.20. 05:52

Lövöldözés volt egy chicagói kórházban 

Négy ember meghalt, családi erőszak állhat a háttérben.

Egy férfi először egy orvosnőt lőtt agyon a kórháznál, majd bent az épületben vaktában lövöldözni kezdett. Egy gyógyszerész asszisztens nő és egy, a támadóval tűzharcba bocsátkozó rendőr veszítette életét.

A rendőrség szerint egyelőre nem tudni, hogy a fegyveres férfi magával végzett, vagy a tűzharcban vesztette életét.

A híradások korábban két halottról és két válságos állapotban lévő sebesültről számoltak be. Az elkövető kiléte és indítékai egyelőre nem világosak.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki az Illinois állambeli metropolis déli részében lévő Mercy kórházhoz, lezárta a környéket és átfésülte a kórház épületét, közben az intézményt kiürítették.

Eddie Johnson chicagói rendőrfőnök utóbb sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a lövöldöző ismerte az orvosnőt, akit az épületen kívül agyonlőtt, és a gyilkosságot a családi erőszak kategóriájába sorolta.

Chicagói sajtójelentések szerint a férfi az orvosnő korábbi vőlegénye volt, és egy tanú szerint szóváltásukban egy gyűrűt követelt vissza.

A szemtanúk egyike azt mondta, látta, amint egy férfi a kórház parkolójában többször is közelről mellbe lőtt egy vele együtt lévő nőt, majd bement a kórházba és ott lövöldözni kezdett. Szavai szerint az épületben „tömegpánik” alakult ki.

A Michigan-tó partján fekvő Chicagóban, amelyik az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városa, a rendőrségi statisztikák szerint tavaly 2785 lövöldözés történt. A bűnügyi helyzet néhány évi átmeneti javulását követően 2017-ben ismét kiugróan sok, 675 ember vált gyilkosság áldozatává Chicagóban, több mint New Yorkban és Los Angelesben együttvéve.

A város évtizedek óta szenved a bandaháborúkkal és drogkereskedelemmel összefüggő fegyveres támadásoktól, amelyek egyes lecsúszott déli körzeteire összpontosulnak.

Ezek is érdekelhetik