megdobálták, felgyújtották

2019.02.03. 10:06

Halászhajókkal támadtak környezetvédőkre a Kaliforniai-öbölben

A Sea Shepherd tájékoztatása szerint mintegy 20 halászhajó támadt a hajójukra, amelyet kövekkel dobáltak meg, és részben felgyújtaniuk is sikerült. A környezetvédők hajóját már másodszor éri támadás ebben a hónapban az öbölben.

Halászhajók támadtak a Sea Shepherd nevű környezetvédő szervezet egyik hajójára a mexikói Kaliforniai-öbölben – tudatta a szervezet helyi idő szerint pénteken.

A Sea Shepherd Farley Mowat nevű hajója azért kezdett járőrözni a térségben, hogy megóvják a kihalás szélére sodort kaliforniai disznódelfineket.

Az öböl északi részén élő cetféléket azért fenyegeti kihalás, mert fennakadnak a halászok hálóiba, melyeket illegálisan helyeznek ki, hogy totoabát fogjanak. Az akár két méteresre és 90 kilósra növő, szintén kihalástól fenyegetett totoabát azért halásszák illegálisan, mert kiszárított úszóhólyagja olyan ínyencségnek számít Kínában, amelyért csillagászati árat is el lehet kérni.

A Sea Shepherd a mexikói hatóságok tudtával és engedélyével tevékenykedik az öbölben, hogy felderítse az illegális hálókat. Szakértők szerint már mindössze 15 kaliforniai disznódelfin él egy mintegy 20 kilométer széles és 40 kilométer hosszú területen.

Ezek is érdekelhetik