Ország-világ

2021.01.08. 08:43

Minden eddiginél nagyobb magyar segítséget kapnak a fedél nélkül maradt horvát családok

Szijjártó Péter a földrengés sújtotta térségbe utazik pénteken, hogy egy minden eddiginél nagyobb magyar segítséget jelentsen be, mely számos fedél nélkül maradt horvát család számára nyújt majd megoldást a hideg téli hónapokra.

„Horvát barátaink nagy bajba kerültek, amikor tavaly év végén egy komoly földrengés rázta meg országukat. A veszteségek súlyosak: halálos áldozatok, sérültek, sebesültek, összedőlt épületek. Mi, magyarok azonnal segítséget nyújtottunk a horvátoknak: a Katolikus Karitász, az Ökumenikus Segélyszervezet, a Baptista Szeretetszolgálat, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a horvát befektetésekkel rendelkező magyar vállalatok – az INA és az OTP –, valamint Somogy megye (külön köszönet Móring József Attila képviselőtársamnak a szervező munkáért) mind-mind fontos adományokat küldtek” – közölte a külügyminiszter közösségi oldalán.

„Ma horvát kollégámmal a földrengés sújtotta térségbe megyünk, hogy egy minden eddiginél nagyobb magyar segítséget jelentsünk be, mely számos fedél nélkül maradt horvát család számára nyújt majd megoldást a hideg téli hónapokra” – ismertette Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik