Ország-világ

2021.05.30. 21:19

Nem csak a szeme világát, mindenét elveszítette Nagy László 2006-ban (videó)

Soha nem lehet elfelejteni és megbocsátani azt, amit Gyurcsány Ferenc és az utasítására cselekvő rendőrök tettek.

2006-ban a brutális rendőri fellépés miatt nemcsak a fél szemét, hanem mindenét elveszítette – nyilatkozta híradónknak Nagy László. A férfi azt mondta: soha nem lehet elfelejteni és megbocsátani azt, amit Gyurcsány Ferenc és az utasítására cselekvő rendőrök tettek 15 évvel ezelőtt. A nyugalom megzavarásra alkalmas felvételek következnek!

2006. október 23-án rendőrök meneteltek az Oktogonnál, könnygázzal és vízágyúval oszlatták a tömeget Budapesten. Az azonosítószám nélküli egyenruhások a Fidesz-rendezvényéről hazaigyekvőkre is rátámadtak. A tömegoszlatás közben békés tüntetőket vertek meg vipárával, fejmagasságban lőtték a gumilövedékeket és a könnygázgránátokat.

Vérző fejjel feküdt a földön Nagy László miután 15-20 méteres távolságból egy rohamrendőr fejre célzott lövést adott le rá. A férfi a találattól a bal szemére teljesen megvakult.

László most, 15 évvel később úgy érzi, hogy a 2006-os brutális rendőri fellépés során nemcsak a fél szemét veszítette el, hanem gyakorlatilag mindenét. A férfi egyetlen szóban meg tudja fogalmazni, hogy mit érez, ha a történtekre gondol.

Gyűlölet.

- Ki iránt? – Hát aki kiadta ezt parancsba, a Gyurcsányka. Ezt nem lehet feldolgozni. Én akkor elveszítettem mindenemet, 12 éves kapcsolatomtól kezdve mindent. Nem lettek volna barátok, én csöves lennék.„

A férfi szerint soha nem lehet megbocsátani azt, amit 2006-ban tettek vele.

Nagy László szerint nagyon fontos, hogy a 2006-os eseményeket soha ne felejtsék el a magyar emberek. Szerinte semmi jóra nem számíthatna az ország, ha Gyurcsány Ferenc vagy felesége hatalomra kerülne.

”Ha nem beszélünk róla, akkor ez tényleg hatalomra kerül. Szépen tud mosolyogni, szépen tud megint hazudni.„

Ezek is érdekelhetik