nagyobb lehetőségek

2021.08.28. 22:55

Az elmúlt tíz évben a hatszorosára emelkedett a nemzetiségek támogatása

2010-ben a nemzetiségek 12 intézményt működtettek, napjainkban ez a szám meghaladja a 95-öt.

Az elmúlt tíz évben a hatszorosára emelkedett a nemzetiségek támogatása, ami nagyobb lehetőségeket biztosít a nemzetiségi élet területén – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Velencén.

Soltész Miklós a VI. Nemzetiségi Ifjúsági Találkozón azt mondta, hogy a nemzetiségek támogatásának területén az elmúlt tíz évben hatalmas változások történtek. Kiemelte, hogy a jövő évre vonatkozó, az idén elfogadott költségvetés a 2010-es támogatások hatszorosát tartalmazza.

Hozzátette, hogy ebből lehet táborokat, rendezvényeket, hagyományőrző programokat szervezni, és ebből sikerült óvodákat, iskolákat, tornatermeket, templomokat, közösségi házakat és tájházakat építeni, felújítani.

Az államtitkár beszélt arról, hogy 2010-ben a nemzetiségek 12 intézményt működtettek, napjainkban ez a szám meghaladja a 95-öt. „Európában nincs ilyen léptékű támogatás sehol, tehát hatalmas a lehetőség” – fűzte hozzá Soltész Miklós.

Az államtitkár a jelen lévő fiatalokhoz szólva megjegyezte, annak a munkának a folytatása, amelyet az államtitkárságon megkezdtek a nemzetiségi szószólókkal, a későbbiekben rájuk fog maradni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!