Látogatás

2023.01.19. 14:54

Horvát államfő: Brüsszel terrorizálja Magyarországot

Zoran Milanovic Novák Katalin köztársasági elnök meghívására utazik pénteken Budapestre, és várhatóan Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozik.

Zoran Milanovic horvát elnök közös sajtótájékoztatót tartott a német elnökkel 2020. szeptember 11-én a berlini elnöki Bellevue palotában

Forrás: AFP

Fotós: Tobias Schwarz

Brüsszel terrorizálja Magyarországot, de én örömmel megyek oda, beszélni olyanokkal, akik nem ellenségek - jelentette ki Zoran Milanovic horvát államfő csütörtökön újságíróknak, hozzátéve, hogy Magyarország soha nem támadta meg Horvátországot, amit nem mondhat el más szomszédokról.

A horvát elnök Novák Katalin köztársasági elnök meghívására utazik Budapestre, magyar hivatali kollégája a Sándor-palotában fogadja pénteken. A horvát elnöki hivatal közleménye szerint Milanovic várhatóan Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozik, valamint a magyarországi horvát közösség képviselőivel, továbbá meglátogatja a Horvát Óvodát, Általános Iskolát, Gimnáziumot és Diákotthont (HOSIG) Budapesten.

A volt szocialista elnök szerint bár politikailag eltérő nézeteket vallanak, ez nem változtat azon, hogy a két ország között ezer éve áll fent jószomszédi viszony.

"Néhány ideológiai kérdésben nem értünk egyet, de kiderült, hogy azon kevesek közé tartozom, akik oda mernek menni" - mondta.

A magyar politika más, de ezek a demokraták rettenetesen terrorizálják őket

 - utalt Brüsszelre a horvát elnök.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában