Továbbra is helyi értékekkel

2017.10.30. 07:00

Munkahelyeket és lehetőségeket teremt a régióban a Dél Takarék

Új pénzintézet van születőben a térségben. Bár három, a régióban meghatározó Takarék egyesülésével jön létre november 30-án, mégis sokkal többet fog nyújtani ügyfelei számára, mint korábban egyénileg bármelyik takarékszövetkezet. Az új lehetőségekről és előnyökről a Dél Takarék leendő ügyvezető igazgatója, Dr. Gyarmatiné Szentes Anikó és elnök-ügyvezetője, Osztrogonácz Gábor számolt be.

Hirdetés

Osztrogonácz Gábor elnök-ügyvezető és Dr. Gyarmatiné Szentes Anikó ügyvezető-igazgató

– A dél-dunántúli régió lakosai számára milyen előnyökkel jár a Dél Takarék megalakulása?

Osztrogonácz Gábor: – A három, a régióban meghatározó Takarék egyesülésével (a Szigetvári Takarékszövetkezet, a Mecsek Takarék Szövetkezet és a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet) jelentősen erősödik piaci szerepünk a térségben. Az ügyfelek szolgáltatásainkat immár öt megyében és Budapesten, közel ötven fiókban vehetik igénybe. A régió bármely területén, kis- és nagytelepüléseken egyaránt ugyanazt a magas színvonalú szolgáltatást, terméket és minőséget nyújtjuk. Új lehetőségekkel is bővülve mind lakossági, mind vállalkozói ügyfeleink számára.

– Miért érdemes egy vállalkozásnak a Dél Takaréknál finanszírozási szolgáltatást igényelnie?

Osztrogonácz Gábor: – Fontos változást vezetünk be, amely a vállalkozói ügyfeleket érinti. Újonnan létrehozott Vállalkozói Centrumainkban a vállalkozókkal a mindennapjaikat leginkább megértő, dedikált ügyintézők foglalkoznak majd. Emellett a fúziót követően nagyobb hitelezési volument leszünk képesek kezelni, gyakorlatilag olyan speciális, egyedi vállalkozói igényeknek is meg tudunk felelni, amelyekre korábban nem volt példa vagy lehetőség. Mindezt egyszerű, helyi döntési mechanizmussal, az érintettekkel közvetlen párbeszéddel, együtt gondolkodással.

Osztrogonácz Gábor elnök-ügyvezető és Dr. Gyarmatiné Szentes Anikó ügyvezető-igazgató

– Milyen változást jelent mindez a Takarékokba betérő ügyfeleknek?

Dr. Gyarmatiné Szentes Anikó: – A Szigetvári Takaréknál évek óta zajlik egy olyan korszerűsítési, szervezetfejlesztési folyamat, amelynek már nagyon jól látható eredményei vannak. Ezeket vezetjük át a csatlakozó Takarékoknál is, természetesen mindhárom Takarék értékeit megtartva, azokat egyesítve és új értékekkel kibővítve. A professzionális működés mellett természetesen a már meglévő és az új szolgáltatásainkat is az ügyfelek igényeinek maximális figyelembevételével fejlesztjük. Kiemelten fókuszban van most a technikai háttér modernizációja, mint például az Internet Banking szolgáltatás vagy mobilapplikáció fejlesztése. De továbbra is stratégiai célunk, hogy biztosítsuk az ügyfeleink számára a tőlünk megszokott személyes kapcsolattartást.

– Miben tudnak többet nyújtani az ügyfeleknek?

Osztrogonácz Gábor: – Továbbra is egy rugalmas, gyors, a régióval együtt élő, ügyfeleit jól ismerő szervezetként folytatjuk működésünket, amely biztosítja az ügyfelek számára a kiemelkedő biztonságot és a korszerű szolgáltatásokat. Változatlanul helyi kompetenciában döntünk, így a folyamat lakossági, vállalkozói és önkormányzati ügyfeleink számára egyaránt rugalmasabb és gyorsabb lesz mint más, például kereskedelmi bankok esetében. A vállalatok számára az úgynevezett dobozolt, fix termékek helyett az egyéni igényekhez igazítjuk a kondíciókat.

– Milyen módon fog profitálni a fúzióból a térségünk?

Dr. Gyarmatiné Szentes Anikó: – A Dél Takarék létrejöttével egy regionális Takarék alakul, így indokolt, hogy több területen is folytassuk a korábban már megkezdett építkezést, fejlődést. A mindennapok során például szükséges, hogy ebbe a sokkal nagyobb szervezetbe új kollégák is csatlakozzanak, erősítsük a csapatot. Ezzel a tapasztalt szakemberek mellett a lelkes és szorgalmas pályakezdők számára is lehetőségeket nyitva. Terveink között szerepel egy vezetőképző program indítása, a Takarék Junior Program, amelynek keretében elsősorban a vidéki településeken élő fiatalokat szeretnénk majd bevonni egy hosszú távra szóló építkezésbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában