Fizetett hirdetés

2023.08.27. 13:33

Csábító tortaszeletek a kirakatban: ezrével viszik az ország tortáját

Úgy viszik, mint a cukrot az ország tortáját. A Spicces füge respektus és a cukormentes Kikelet szelet vélhetően egész évben a vevők kedvence lesz.

Koszorus Rita

Fotó: Lang Róbert

A Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét augusztus 19-től árusíthatják a cukrászdák. Somogyban négy helyen készítik Lakatos Pál szigetszentmiklósi cukrászmester kreációját a Spicces füge respektust, valamint Lawal-Papp Zsófia makói cukrász cukormentes „Kikelet” fantázianevű alkotását. 
Kaposváron kizárólag a Neu Cukrászdában vásárolhatunk a különleges édességekből, ahol folyamatosan keresik a vásárlók mindkét tortát.  

Most még az újdonság erejével hat mindkét torta, ezért sokat eladunk belőlük. 

Volt olyan országtorta, a 2016-os Őrség zöld aranya, amelyet éveken át készítettünk, de olyan is, ami néhány hónap után lekerült a pultból, mondta érdeklődésünkre Kósa Ákos cukrász. 

A Spicces füge a közepesen nehéz torták közé tartozik. A különleges ízt adó fügekompót egy nem hétköznapi alapanyag, amely beszerzése nem egyszerű. 

Az első hétvégén 4 ezer szeletet adtak el az ország tortájából a balatonlellei Márton cukrászdában. Kiváló alapanyagok felhasználásával készül, emiatt igencsak drága az elkészítése, így aztán nincs is annyi haszon rajta, mint egy csokitortán. De nem is ez a cél az ország tortája elkészítésével, mondta Márton Lajos. – Nagyon időigényes a legyártása, úgy készítjük el, hogy a munkafázisok le vannak bontva napokra és egy-egy rétegre egy-egy napot szánunk, magyarázta Márton Lajos.

 A nagy múltú balatonlellei cukrászda tulajdonosa elmondta: sokan már előre adtak le rendeléseket egész tortákra. A forgalom egyébként is jó a vendéglátóhelyen, de az ország tortái még több turistát csábítanak be. 
A Spicces füge respektus egy mandulalisztes vajas joconde felvertből, sós karamellás mousse krémből és diós-karamellás ropogósból épül fel, és kakaóbabtöretet is tartalmaz. A különleges ízt a tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes tejcsokoládé tükörzselé adja meg, de akácmézes fehér csokis ganache és a diós sablé korong is van a tortában. A Kikelet egy szeletében mindössze 236 kcal van, amely tartalmaz egy csepp fekete teát, áfonyát, levendulát, fehércsokoládés mousset és mandulás, citromos piskóta teszi teljessé. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában