Szponzorált tartalom

2023.09.28. 11:30

Ezek azok az eszközök, amik a tökéletes pázsit megműveléséhez elengedhetetlenek!

A hozzá nem értők a gyepet, a gyepszőnyeget, a pázsitot és a mezei füvet hajlamosak egy lapon emlegetni. Pedig, aki már próbált pázsitot gondozni, az tudja, micsoda gigantikus munka, mennyi energia és idő, miközben a siker számtalan külső tényező függvénye is egyben. Mondhatjuk úgy is, hogy kockázatos üzem belevágni, de természetesen nem reménytelen. Vegyük sorra tehát azokat az eszközöket, amik nélkül ez a történet majdnem biztos, hogy szomorú véget érne!

Nincs új a nap alatt – vagy mégis?

Alapvetően nincsen. Ahhoz, hogy a pázsit pázsit maradhasson, és ne szaporodhassanak el a gazok, vadvirágok, nélkülözhetetlen a permetezés. A minőségi permetező könnyen használható, célirányosan alkalmazható, és nem pusztán egyetlen szezon munkálkodására hivatott.

A fotó forrása: ImageSine - stock.adobe.com

Sokan megpróbálták már beavatkozás nélkül a gyepgondozást, ám a várt eredmény elmaradt. Hogy miért? Azon egyszerű oknál fogva, mivel a természet eredendően nő, mégpedig a maga burjánzó sokszínűségében. A természet számára nincsenek gazok, vagy haszontalan növények, csak növények vannak, amik ha esőt, és napfényt kapnak, nőnek, nyújtózkodnak az égbolt felé. Viszont a pázsitot ezek a gazok nemcsak elrondíthatják, ez a kisebbik baj, hanem konkrétan meg is fojthatják, tönkre is tehetik a pázsitfüvet, mégpedig végérvényesen. Azaz a permetezés tényleg kivédhetetlen. Viszont a természetvédőknek jó hír, hogy a permetezőszerek között már találni olyan variációkat, amik kíméletesebbek, és amik legalább a környezetüket nem roncsolják, ahogy az ott élő élőlényeket sem.

Égig érő fű helyett folyamatos nyírás!

Ha a pázsit gyönyörűen nődögél, akkor a szép forma megtartásához a benzines fűkasza munkába állítása a leggazdaságosabb stratégia. Elektromos fűnyíróval a kis teljesítmény miatt nem igazán hatékony ötlet próbálkozni, viszont a kasza egyrészt jól teljesít, másrészt olyan helyekre is elér, ahova a fűnyíró nem. Emellett a nyírás egy az egyben a különböző területi viszonyokhoz idomítható.

Gardener preparing grass trimmer on lawn in garden outdoors.
A fotó forrása: herraez - stock.adobe.com

Aztán, ha a fű gondozása megtörtént, ha minden adott a további fejlődéshez, akkor a kerti házak közül az udvarra leginkább illő kényelmes otthonául szolgálhat ezeknek az eszközöknek, így mindig kézközelben várakozhatnak a soron következő bevetésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában