Hirdetés

2023.12.02. 05:00

Kávéházi hangulat is jár a színházi élményhez a Csikyben

Egy hétköznapi történet nem hétköznapi feldolgozása a Csiky Gergely Színház Dunakanyar című új előadása, amelyben egy férfi és egy nő ismerkedését követhetjük figyelemmel.

Koszorus Rita

Fotó: Memlaur Imre

Karinthy Ferenc egyfelvonásos történetéből a pincérnőt és a vendéget Nyári Szilvia és Nyári Oszkár alakítják, akik a való életben házasok.  – Azt játsszuk el, hogy először találkoznak a karaktereink, ez nem okoz nehézséget számunkra. Ugyanis nagyon szeretünk együtt játszani, mostanra ez már jól is megy nekünk – mondta Nyári Szilvia, aki számára nem csak azért kedves ez a darab, mert a férjével dolgozhatott. – A nagymamám kávéfőzőnő volt, és emlékszem rá, hogy milyen büszkén mesélte nekünk, amikor gyerekek voltunk, hogy íróknak, színészeknek és televíziós személyiségeknek főzött kávét a budapesti Gerbeaud Cukrászdában, ahol dolgozott – mondta a színésznő. A darab kedvéért és a nagymama emlékére olyan piros körömlakkot választott, amilyen az övé volt munka közben.

Fotó: Memlaur Imre

A férfi és a nő közel egy órán át ismerkedik, amely során kitárulkoznak egymásnak. Szemtanúja lehet a néző az évődésnek, a csábításnak és a taszításnak is. – Szerintem az ismerkedés élethosszig tart, ám amit a darabban láthatunk, az csak egy pillanat, amikor ez a folyamat elkezdődik. A férfi karaktere nagyon sokszínű, mert tele van vágyakkal, kétségekkel, félelmekkel, de kíváncsi is. Ezért mindenki láthatja benne akár saját magát – tette hozzá Nyári Oszkár. Ezért és a maga egyszerűsége miatt beszél mindenkihez a darab, mert ez bárkivel megtörténhet.

Fotó: Memlaur Imre

A Dunakanyart, amelyet Zalán János, a Pesti Magyar Színház igazgatója rendezett, a Kamara Kávézóban mutatják be. – A Csiky Gergely Színház törekvése egybeesett az enyémmel, hogy egy kicsit feszegessük a határokat, és próbáljunk új színházi tereket létrehozni, ahol nem a megszokott módon, de mégis a színház vará­zsának megfelelően találkozhatunk a közönséggel – mondta a rendező. Az új kávéházi hangulatú helyszínen mintegy 30 vendég foglalhat helyet az asztaloknál, ahol valóban meghitt élményben lehet részük, tette hozzá. Ráadásul a darab végén nem feltétlenül kell távozni a közönségnek. Maradhatnak a számukra biztosított asztaloknál egy pohár frissítő vagy bor mellett beszélgetni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában