Kaposvár

2021.10.07. 15:00

Tarlós István tartott előadást a keresztény értelmiségieknek Kaposváron

Két év kényszerszünet után rendezte meg első összejövetelét a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) kaposvári csoportja szerdán este.

K. G.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Csillag Gusztáv ügyvéd, a KÉSZ kaposvári csoportjának elnöke rövid számadást tartott az eltelt időszakról. A csoport tagjainak létszáma 100 alá csökkent a világjárvány alatt, emiatt is állva imádkoztak a covid áldozatainak lelki üdvéért a rendezvény előtt.

Tarlós István miniszterelnöki megbízott, Budapest egykori főpolgármestere volt a kaposvári KÉSZ vendége. Előadását Szita Károly polgármester és Gelencsér Attila, Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője is végighallgatta a püspöki székház nagytermében. Tarlós István utoljára 2019 adventjén járt a somogyi megyeszékhelyen, de erős a kötődése a városhoz, mert egy egyetemi barátja és a násza is innen származik, valamint egy unokafivére is itt élt. Kaposvárt emberléptékű és élhető városnak tartja, amihez gratulált Szita Károlynak, akit régi barátjának nevezett.

– Világjelenség, hogy a nagyvárosok mindenütt liberálisabbak, ezért én a vidéki emberek ítélőképességét egészségesebbnek és életszerűbbnek tartom – mondta az egykori főpolgármester.

Tarlós István nem tagadta, hogy Orbán Viktorral voltak vitáik budapesti ügyekben, de fontosnak tartja, hogy a kormánypártok ne veszítsék el a választást, szerinte ugyanis ezen nemzedékek jövője múlhat, mert Európának keresztény nemzetállamok egyenrangú közösségének kellene maradnia. Az egykori főpolgármester részt vett a budapesti Eucharisztikus Kongresszuson, melyet felemelő élménynek nevezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!