elnöki vizit

2018.06.11. 14:49

Kaposváron jó kezekben van a kajak-kenu

Vasárnap a már megszokott sikeres magyar szerepléssel zárult a kajak-kenu Európa-bajnokság Belgrádban. Az utánpótlás-nevelő munka ebben a sportágban kiemelkedő hazánkban. A napokban Kaposvárra látogatott Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke. A sportvezető előbb megtekintette a városligetet, ahol őszre konténeres csónakház épül, ezt követően pedig a Desedára is kilátogatott, ahol javában folynak a csónakház felújítási munkálatai.

Klein Péter

A sportág első embere több helyszínen is tájékozódott a kajak-kenu kaposvári helyzetéről. – Doma Gergővel (a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója – a szerk.) közösen azzal a céllal érkeztünk Kaposvárra, hogy erősítsük a kajak-kenu sportot – mondta a városligetben tett látogatásakor Schmidt Gábor. – Azt gondolom, hogy itt jó kezekben van a sportág. Szita Károly polgármester úr korábban többször is kinyilvánította, hogy szeretné, ha tovább bővülne a sportág kínálata, alpolgármester úr, Borhi Zsombor pedig kajakos világbajnokkén szereti és támogatja is a kajak-kenut.

– Azok a fejlesztések, amelyek jelenleg is folynak, s amelyek zajlani fognak, azt a célt szolgálják, hogy minél többen sportoljanak – tette hozzá. – Annak nagyon örülünk, hogy a Desedán kiváló lehetőség van a kajakozásra és a kenuzásra. Ott is megújul a létesítmény, amely a szabadidősportot is szolgálja majd.

– A másik fejlesztés pedig a kiemelt sportág-fejlesztési program keretén belül a város közepén, a városligetben lesz, s várhatóan őszre készül el – mondta Schmidt Gábor. – A napokban zárult le a közbeszerzési eljárás, amiben a mobil konténereket beszerezzük. A csónakházat egy fa burkolttal vonják be így illeszkedni fog a környezethez. Ebben tudnak majd átöltözni a gyerekek, emellett épül stég és hajótároló is. Ez egy hatalmas lehetőség arra, hogy az iskolások a tanórák keretében kipróbálják ezt a sportágat, de remélem, nem csak ők, hanem a szabadidősportolók is örülni fognak ennek a fejlesztésnek.

Schmidt Gábor kiemelte, országszerte százhatvan tagszervezetben folyik utánpótlás-nevelő munka és ennek is köszönhető, hogy a kajak-kenu az elmúlt húsz évben hazánk legeredményesebb olimpiai sportágává nőtte ki magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!