Sport

2009.12.28. 20:19

Kosarasok és röplabdások a focipályán

A szabály, hogy labdával játszunk és rúgjuk – zárta rövidre a szabályismertetést Dér Tamás, a Kaposvári Sportcsarnok és Intézményei igazgatója, aki ezúttal a szpíkeri feladatokat is vállalta.

Temesvári Iván

A három vegyescsapat kialakítása után először a sárga és a piros mezesek feszültek egymásnak, a villámtorna első találatát pedig a kosarasok egyik erőssége, Dávid Gergely szerezte, vezetéshez juttatva a sárgákat. A szintén kosaras Márkus Tamás egyenlítő gólja után Kántor Sándor ragadta magához a kezdeményezést, s lőtt mesterhármas, míg a túl oldalon Schultz István kozmetikázott az eredményen.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kántor Sándor, a világklasszis röplabdás (sárga mezben) lábbal is jól bánt a labdával.
[/caption]

A második mérkőzésen a narancssárgák és a pirosak léptek pályára, s a nyitó találkozóval ellentétben ezúttal már a labdarúgók is hallattak magukról, hiszen az egyik oldalon Reszli Gábor kétszer, míg Balázs Benjámin és Bőle Lukács egyszer-egyszer volt eredményes, addig a másikon Szolomájer Miklós duplázott, ám a pirosak újabb 4–2-es vereséget szenvedtek. – Nem volt semmi gond, szépen játszottunk, csak nem eredményesen – adott rövid értékelést Zarka Péter edző.

A döntőt a Fekete Ádám, Gordan Filipovics páros irányította narancssárgák és a Prukner László vezette sárgák vívták. A fináléban Kovács Domonkos és Farkas Zoltán gólja után 2–0-ás hátrányból állt talpra a narancs alakulat, amely Reszli Gábor, valamint Bőle Lukács duplájával nyert 4–2-re.

A jó hangulat csak fokozódott a focit követő sorverseny alatt, melyet a Rákóczi labdarúgói nyertek meg a holtversenyben másodikként célba érő Kaposvári KK kosarasai és a Diamant Kaposvár röplabázói előtt.



A szórakozáson és a szórakoztatáson kívül a Rákóczi labdarúgói amolyan felkészülésnek is tekinthették a hétfő esti mozgást, hiszen a zöld-fehérek ma már Pécsen lépnek parkettre, ahol a IV. Arany Ászok Teremkupán szerepelnek.

Az ifjabb Dárdai Pál szervezte esemény a Média csapat–DD Gáz öregfiúk összecsapással 11.15 órakor kezdődik a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Az első igazán tétre menő mérkőzést pedig a Rákóczi vívja a másodosztályú Kozármisleny ellen 12.45 órakor, majd 14.45 órakor a Lancast Hungary ellen meccsel Prukner László csapata. A másik csoportban a Pápa, a REAC és a Pécsi MFC küzd a továbbjutásért, majd a végső győzelemért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!