Sport

2009.05.30. 15:22

Lada Niva alázta a milliós verdákat Babodon – képek!

Nagyfal, dagonya, koncertek, buli: huszonharmadszor találkoztak a terepjárósok Somogybabodon az off road fesztiválon.

Vas András

A mezőgazdászokon kívül vélhetően csak a somogybabodi off road szervezői örültek a hosszú hétvégére érkező esőnek: a tavalyi kánikula és gigapor után az idén végre ideális körülmények fogadták az immár huszonharmadik alkalommal megrendezett terepjáró-fesztivál résztvevőit.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Egyszer lent, egyszer fent...
[/caption]
A bejáratnál igazi dagonyában mérhették le kocsijuk erejét a próbálkozók, az egy évvel ezelőtti „műsár” után igazi mocsáron kellett átgázolni. A quadosok számára tulajdonképpen leküzdhetetlen akadályt jelentett az autóknak ajtóközépig érő sár, melyben a dzsipek többsége is elakadt: annál nagyobb ováció kísérte a sikeres próbázókat, akik közül a legnagyobb elismerés egy sárga Lada Niva tulajdonosának jutott, mely nyugati sokmilliós csodagépeket megszégyenítve küzdötte át magát a dagonyán.



A domboldal slágerének természetesen az idén is a nagyfal számított, melyre az amatőrök jó, ha félig tudtak felkapaszkodni. Nekik maradtak a kisebb horhók, az épített gépek és a sok ezer köbcentis masinák azonban feljutottak a fal tetejére, ahová titkon minden babodi résztvevő vágyott. Például a rengeteg elsőéves külhoni induló: a szlovák eurónak köszönhetően sokan érkeztek az északi szomszédtól, pótolván az idén némileg kevesebb hazai versenyzőt.


Nagyobb térképre váltás

Az igazán fanatikusok persze dacoltak gyenge forinttal, válsággal, csak a kihívás érdekelte őket. No és a buli: a koncertek, a sör, a sátrazás, a közös dzsipes élmény – a hagyományos babodi off road.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!