Sport

2011.09.23. 10:22

(Hány)ingerküszöb

Milan Perics káromkodása eltiltást ér. Rendnek kell lenni, partjelző füle nem maradhat süket. Mi így olvastuk a debreceni taccsbíró jelentését.

Vas András

Milan Perics nem játszhat a Debrecen ellen. Az NB I. góllövőlistáját nyolc találattal vezető csatár múlt pénteken, a Rákóczi diósgyőri veresége után az öltözőfolyosón állítólag eleresztett egy Picsku materi!-t az egyik taccsbíró felé, aki azonnal rohant, jelentette a játékvezetőnek, a spori pedig kiállította a kaposvári támadót, akit egy meccsre elmeszelt a szövetség fegyelmi bizottsága. Merthogy rendnek kell lennie.Ami abszolút érthető volna, ha a honi futball egyetlen megoldandó problémája a túlságosan nagyszájú játékosok megzabolázása lenne. Perics amúgy nem tartozik közéjük, ráadásul a szerb kirohanása könnyed matinénak tűnik egyes külföldet megjárt, s onnan hazazavart, ám idehaza rutinos sztároknak tartott futballisták meccs alatti kommunikációjához, mely valahogyan sohasem lépi át az ingerküszöböt.

Mint ahogyan valószínűleg visszhang nélkül marad az újpesti hátvéd elkeseredett vallomása is, aki kétszeres válogatottként kellett kiköltözzön az albérletéből családjával, ugyanis időtlen idők óta nem kapott fizetést. Emiatt akadt meccs, melyen korgó gyomorral lépett pályára, mivel saját részéről betartotta a szerződésében foglaltakat. Amúgy az Újpest simán megkapta a szövetségtől az induláshoz szükséges klublicenszet, noha mindenki tudja a honi futballvilágban, a lilák kasszája nem a nyáron ürült ki.

A probléma nem egyedi, ám a szövetség marketingpropagandájába nem férnek bele az ilyen esetek. Az ukáz kimondatott: rendnek kell lennie. Perics – és a Rákóczi – ennek áldozata. És a kevéssé toleráns partjelzőé.
Aki amúgy debreceni...

Ezek is érdekelhetik