Sport

2013.09.26. 07:35

Szomszédvár rangadóval tisztelegtek Füzy Ákos emlékének

Kikapott a Pécsi VSK-PANNONPOWER csapatától a tartalékos Kaposvári KK a Füzy Ákos emlékére rendezett szerdai gála felnőtt férfimérkőzésén.

Kun Zoltán

Pécsi VSK-PANNONPOWER–Kaposvári KK 94–85 (20–18, 25–12, 24–25, 25–30)

A Kaposvári KK NB I/A csoportos együttese is meghívást kapott arra a pécsi gálára, melyet a közelmúltban tragikus körülmények közt elhunyt egykori kosárlabdázó, edző Füzy Ákos emlékére rendeztek szerdán a baranyai megyeszékhelyen. Füzy Ákos játékos-pályafutása elején katonaként az egykori Kaposvári Honvéd Táncsics SE színeiben is szerepelt, így a somogyi megyeszékhelyhez is volt némi kötődése.

Az emlékgála felnőtt férfimérkőzésen a honi élvonal két alakulata a Pécsi VSK-PANNONPOWER, valamint a Kaposvári KK csapott össze. A somogyi alakulatból a jakartai U18-as 3x3-as fiú kosárlabda világbajnokságon részt vevő Filipovics Márkó, valamint a két betegséggel bajlódó játékos, Kiss Kornél és Hendlein Roland is hiányzott.

A kiegyenlített első játékrészt követően egy 7–0-ás szakaszt produkált a Pécs, amely Green remeklésével már 15 pontos előnyt kovácsolt a nagyszünetig. A harmadik játékrészben a magára találó Hinnant vezérletével 53–44-re zárkóztak fel a kaposváriak, így azonnal jött Csirke Ferenc vezetőedző időkérése. A záró szakaszban a remek formában játszó Dávid révén ismét tízen belülre (77-68) került a Kaposvári KK. Az utolsó percben ugyan még 89–85 volt az állás, ám Kovács 2+1-es akciója bebiztosította a baranyaiak sikerét.

A Kaposvári KK pénteken 15 órai kezdettel a Marcali Városi Sportcsarnokban ismét megmérkőzik a Pécsi VSK-PANNONPOWER csapatával.

Pécsi VSK-PANNONPOWER: Kovacsevics (17), Kovács P. (15/3), Csabay (9/9), Budimir (15/6), Green (18). Csere: Halász (7), Bödör (4), Nagy K. (7/3), Somogyfoki (-), Bíró O. (2). Vezetőedző: Csirke Ferenc. Edző: Czigler László.

Kaposvári KK: Hinnant (11/6), Fodor M. (16/6), Crawford (15/3), Pesics (11/3), Dávid G. (18). Csere: Kovács S. (7/3), Jancsikin (7), Benke (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!