Sport

2016.08.15. 08:50

Labdarúgó NB II: Berki duplájával dobogón a Siófok

Kiváló, négygólos második félidei teljesítményével hátrányból nyerte meg egymás után harmadik hazai bajnokiját a BFC Siófok, melyben Berki Péter két góllal debütált. A balatoniak immár harmadikak az NB II-es bajnoki tabellán.

Keszthelyi Zoltán

BFC Siófok–HR-Rent Kozármisleny 4–1 (0–1)
Siófok, Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán.

Véleményes büntetővel került előnybe Beke remek játékával a kétségtelenül jól összerakott mislenyi együttes az első félidőben, ám a másodikban a balatoniak öt perc alatt lerendezték a meccset. Előbb Farkas bal oldali elfutása után Elek lőtte ki a bal alsót, majd Farkas pókhálózta ki a jobb felsőt szabadrúgásból, 19 méterről, mely előtt Berde „ütőjét” szedték fel. Mindegyik találat mestermunka volt, Farkas ráadásul két gólpassznál és egy gólnál jár ebben a szezonban, míg Elek négy forduló alatt már háromszor volt eredményes. Remek mutató mindkettőjüktől. A harmadik és a negyedik találatot a siófoki színekben első meccsét játszó Berki Péter szerzete, az elsőt Gréczi, a másodikat pedig Kozma átadása után. Játékos ennél jobb bemutatkozást nem kívánhat magának és csapatának.

A mislenyiek elleni volt a harmadik hazai sikere a balatoniaknak, ami remek mutató, azok után, hogy az elmúlt szezonban tizenöt hazai meccsen húsz pontig jutottak. Ráadásul négy forduló alatt már nyolc gólnál járnak, aminél többet csak a Puskás Akadémia szerzett a másodosztályban.BFC Siófok: Tajti – Tamaskó, Szalai, Czingráber, Farkas N. – Berde, Gál – Nagy D., Petneházi (Berki P. 36.p), Gréczi – Elek (Kozma 78.p). Edző: Goran Kopunovic.
Kozármisleny: Helesfay – Kiss M., Gubacsi, Lantos, Kocsis A. – Nagy E.(Csábi 85.p), Szekszárdi – Sinanovic (Pajor 61.p), Kirchner, Beke – Tóth M. (Nagy M 46.p). Edző: Kovács Zoltán.

Ezek is érdekelhetik