labdarúgás

2019.08.19. 13:20

A listavezető is elbukott Siófokon

A Gyirmót FC Győr után az eddig háromból hármat nyerő WKW ETO FC Győr is elbukott Siófokon: a balatoniak négy forduló után ezzel már dobogósok a bajnokságban. A hazaiak egy végletekig kiélezett, kiállítással, kihagyott büntetővel színesített meccsen harcolták ki a három pontot!

Keszthelyi Zoltán

 

Remek ellenfelet fektetett két vállra egy remek hangulatú bajnokin a BFC Siófok, melynek játékosai nagyot küzdöttek és akadtak extra teljesítmények is, ami nélkül ez nem ment volna. A sikerben elévülhetetlen szerepe volt Szakály Dénesnek, aki Horváth Péter „belöbbölt” labdájára érkezett remekül és két védő között átvette, majd a hálóba lőtte, miközben a másik oldalon döntetlennél Horváth Zoltán kapufát találta el, Vári pedig hazai előnynél büntetőt rontott... Szakályra nehéz jelzőket találni, az új szezonban ez már a harmadik találata volt, a legutóbbi tizenkét sárga–kékben játszott bajnokiján pedig a kilencedik!

Nem csak egy Szakálynyival voltak jobbak a balatoniak, hiszen extra volt a tizenkilenc éves Hutvágner is a kapuban! Legutóbb a Gyirmót FC Győr ellen a kispadról beszállva ziccert fogva segítette együttesét a három ponthoz, most pedig kivédte Vári tizenegyesét, sőt egygólos előnyben Bagi ziccerét is (65.p), pedig a labda már túljutott rajta, ám a gólvonal előtt mégis sikerült valahogy megkaparintania! Ha pedig neki nem sikerült, akkor ott volt a kapufa, ahogy most és a Gyirmót ellen is. Ha a jó kapusnak szerencséje van, akkor Hutvágner mindenképp az...

 

Ráadásul a szerepeltetésnek köszönhetően, a mezőnyben már csak egy fiatalt kellett kötelezően a kezdőként pályára küldenie Gál edzőnek, ami azért fontos volt egy olyan remekül támadó csapat ellen, mint a Győr. A Rába–partiak a legutóbbi három bajnokijuk mindegyikén lőttek gólt, szám szerint hatot, ám Hutvágneréknek a bajnokságban első alkalommal sikerült lenullázniuk őket, ami megsüvegelendő. Négy forduló után egyébiránt – a Győrrel egyetemben – a balatoniaké a legkevesebb kapott gól, ami azért szintén figyelemre méltó.

A kihagyott büntető mellett Hock doktor kiállítása miatt is emlékezetes marad a találkozó, aki – talán nem túlzás kijelenteni – a profi kluboknál dolgozó csapatorvosok közül a legtöbb piros lapot begyűjtő. Magasföldi cseréjénél robbant az a bizonyos bomba, amikor valamiért szóváltásba került a tartalék játékvezetővel a siófoki támadó és ehhez csatlakozott a házigazdák csapatorvosa. Antal Péter játékvezető mindenesetre szeret kártyázni, hisz eddigi nyolcvannyolc találkozóján, a Hock doktornak felmutatott piros volt a huszonhatodik! Nem volt persze feszültségektől, érzelmektől mentes bajnoki az biztos, minden szempontból nagy nyomás alatt játszottak a balatoniak, a büntető előtt Lorentz kezezése is nagy vitát váltott ki, ám Hutvágner a védésével jelezte; ezúttal csak a balatoniak nyerhetnek.

Merkantil Bank Liga NB II – 4. forduló

BFC Siófok – WKW ETO FC Győr 1–0 (1–0)

Siófok, Városi Stadion, 1500 néző. Vezette: Antal Péter (Csatári Tibor, Aradi József)

BFC Siófok: Hutvágner – Csilus T., Lorentz, Izing, Jánvári – Horváth A., Tajthy T. – Szakály D. (Réti, 91.p.), Magasföldi (Jagodics B., 70.p.), Balogh B. – Horváth P. (Zamostny, 81.p.). Vezetőedző: Gál István.

WKW ETO FC Győr: Horváth T. – Bagi, Vukasovic, Vári, Kovács K. – Charizopulos (Simon M., 79.p.), Hidi M. – Vashkeba (Gengeliczki, 46.p.), Andric, Szimcso (Gránicz, 56.p.) – Horváth Z. Vezetőedző: Boér Gábor.

Gólszerzők: Szakály D. (22.p.)

Piros lap: Dr. Hock Zsolt (csapatorvos, BFC Siófok – 73.p.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában