Kézilabda NB I.

2019.11.24. 12:49

Becsülettel küzdött a Csurgói KK

Bár nem sikerült megismételni a múlt heti bravúrt, a Csurgói KK csapata tartalékosan is becsülettel küzdött Franciaországban. A somogyi alakulat ezen a találkozón sem számíthatott fiatal irányítójára Hanusz Egonra, a vállműtéten áteső Gebhardt Ádámra, a mandulagyulladással küszködő Cehtére, és sajnos a pénteki edzésen kéztörést szenvedett Nagy Szabolcsra sem.

Huszár Hajnalka

Egy szerencsétlen lövő szituációban Nagy Szabolcs keze eltalálta Vasvárit, akinek a fején lévő sérülését össze kellett varrni, míg Szabolcs keze eltörött, így hazaérkezésük után műtét vár a játékosra. Ilyen előzmények után tovább csökkentek a továbbjutási esélyek.

A Csurgó nagyon visszafogottan kezdte a találkozót, a hazai csapat pillanatokon belül elhúzott, és ledolgozta a hátrányát. Elöl nem működött a támadójáték, és az elrontott helyzetekből indulva a kiválóan játszó franciák sorozatban szerezték a könnyű gólokat. Rendezett fal ellen már nem volt olyan hatékony a házigazdák játéka, de már az első félidőben eldőlt mindent.

A második játékrészben nagyszerűen helytállt a Csurgó, egy percig sem adta fel a találkozót. Mindent megtettek, hogy becsülettel, emelt fejjel hagyhassák el a pályát. Hatalmasat küzdött a csapat, és a második félidőt meg is nyerte. Sajnos ez kevés volt ahhoz, hogy kiharcolják a továbbjutást a csoportkörbe. Zaponsek védései és Asztrashapkin góljai segítségével sikerült faragni az első félidőben összeszedett hátrányból, és fiatal játokosok- Kerkovits és Bazsó – is lehetőséget kaptak a találkozón. A somogyi védelem ebben az időszakban feljavult, így sokkal kiegyenlítettebb lett a játék.

A két találkozó alapján a Usam Nimes Grad csapata jutott be a csoportkörbe 54-48-as különbséggel.

USAM NIMES GARD- Csurgói KK 29-20 (17-7)

Le Parnasse, Nimes, 3900 fö

Vezette: Mads Dahlby Fremstad- Markus Kjelsrud Pedersen (NOR)

USAM NIMES GARD: Desbonnet- Sanad 8 (2) Nyateu, 1 ,Padolus Dupuy1 Acquevillo 1 Guigou 3

Csere: Paul (k),George, 2 Nieto1, Salou 2 Gallego 1 , Tobie 1 ,Rebichon 1, Kaabeche, Prandi 7

Edző: Franck Maurice

CSURGÓ: Zaponsek – Vasic 1(1) Oslak 3, Leimeter 2 Hadziomerovic 2, Nagy Sz.,Kovacevic

Csere: Pallag,(kapus), Szeitl 1 , Toskic, Vasvári, Kerkovits , Astrashapkin 7 (2) Bazsó, Potocnik 4

Edző: Baranyai Norbert

Kiállítás: 6 ill.8 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában