Vélem-én

2008.12.19. 08:21

Kisebbségek napja

A kisebbségek napját ünnepelték csütörtökön sok helyen. Nyakkendősen, szónoklattal, ahogy kell. Barcson ezt a napot használta föl a cigány és a horvát kisebbség, hogy együttműködési megállapodást kössön.

Nagy László

Nem férsz el, buzi? Ezt már a gyerekem kapta ugyanezen a napon egy kisebbséghez tartozótól a kaposvári Bartók Béla utcában iskolából jövet. A fiam egyedül volt, megpróbálta kikerülni a járdát elfoglaló népes cigánycsaládot, de mint az idézett mondatból is kitetszik, kevés sikerrel. Vélhetően a kisebbség jeles Bartók utcai képviselője nem hallott a nagy napról, sem az ehhez illő emelkedettségről. Ezért hozta a szokott formáját, amelynek eredményeként az ember már nem mer végigmenni a Bartók és a Cseri utcákon.

Ha én cigány lennék, elgondolkodnék: vajon mi az ördögért hajigálnak ránk Molotov-koktélt, lövik le a 12 éves roma sihedereket? Ha a válaszig nem is jutnék el magamtól, talán azt megérteném, ha másért nem is, hát a családért érdemes lenne visszavenni kicsit, nem hívni ki a sorsot jobban, mint amennyire már ki van hívva.



Ezek ott a Bartókban meg a Cserben nem félnek. Vagy ha mégis, akkor jól leplezik. Úgy tesznek, mintha az elmúlt hetekben semmi sem történt volna Magyarországon, s nem lenne tele a sajtó a romák elleni támadásokkal.
Féltem őket helyettük is. Mert csak idő kérdése, hogy nálunk is robbanjon egy roma bomba, aztán kövessék mindkét oldalról megtorlások.
Olyannyira aggódom a testük épségéért, hogy legszívesebben mindegyik mellé rendőrt állítanék.

Címkék#Romaügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!