Vélem-én

2009.08.24. 08:22

Emésztési nehézségek

Hatalmas csattanás, a kisbusznak az indexlámpája bánta, hogy megnézte közelről az egyik árus kamionját. Egy villanyoszlopnak támaszkodó „ifjú vitéz” félreértelmezhetetlen artikuláció közepette engedett szabadon magából négy-öt „boát”.

Füleki Tímea

Az információs pultnál egy sorstársa éppen a megszeppent, cirka húszéves hölgymunkaerővel kötekedett fennhangon, kezében alig használt sörösüveg. Minden túlzás nélkül így telt az első öt perc, miután megérkeztem a boglári szüreti fesztiválra.

A boglári szüretet lehet nem szeretni. Lehet helyette szeretni a lelleit, a villányit vagy bármelyik másikat, mely szerintünk kevésbé szól Győzikéről és körhintáról. Kérdem mégis: felróható-e bárkinek, hogy megrendezi a programot, melyre rendre száz-kétszázezren látogatnak kis városába?

A boglári szürettel az égvilágon semmi baj nincs. A boglári szüret társadalomrajz. Ilyen a Balaton egyik legnagyobb szabadtéri fesztiválja, ilyenek vagyunk. Bódi Guszti, Lola, a Bikini, Soltész Rezső és L. L. Junior a miénk. Mi tartjuk el a dodzsemet, a vattacukrost, a tangabugyiárust, a villódzó ördögszarv forgalmazóját, a gyrosost, aki most lekaparja négy napra a régi árakat, és eggyel többet ír a százasok helyére. Mi megvesszük.



Varnus Xavér mondta a közelmúltban: semmi baja a Tankcsapdával, mert az is egy zenei műfaj. Legfeljebb abban biztos, hogy az érintett hölgyek, urak még nem olvasták az étlapot, amiből választani lehetne. Nincs igaza. Az étlapot több-kevesebb időre talán mindenki látta. Legfeljebb megragadt az első oldalon, az előételeknél, mert azok könnyen emészthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!