Vélem-én

2012.10.03. 07:30

Üdvözlet a káder-korban

Az önkormányzati választás - akkor még persze szabadságvágyó demokraták voltunk - arra volt hivatott születése táján, hogy az ember végre levetkőzhesse magáról az állam nehézkedés cigarettafüstös, besúgó-hálózatos, mindent tudni és mozgatni akaró embertelenségét, hogy végre saját akaratából irányíthassa hétköznapjait.

Szűcs Tibor

Na ennek lesz nemsokára vége.

Az állam térfoglalásában történelemimádó törvényhozóik az elmúlt évszázadokból két poros közigazgatási rendszert szültek újjá kifullasztani a huszonéves berendezkedést. Egyrészt visszakaptuk a nyakunkba a főispánságokat méltóságos uramokkal kormányhivatalnak álcázva, és hamarosan a közelünkben uralkodik majd a járási feladatátvállalás, ahol a szigorú rostán átjutva kádert káderra halmozhatunk feszt.Szándékosan hozom a példát Békés megyéből, nehogy telibe trafáljak egy véletlen somogyi egybeesést. Mezőhegyesen magyartanárra volt szükség. Meg is találták az ideális jelöltet. A pedagógust kvalitásai, teherbírása, évtizedes tapasztalata alapján fel is vettek, tanórákkal láttak el, majd négy nap tanítás után elküldtek, mert az illetékes kormányhivatal intézményfenntartója, tehát nem az iskolaigazgató, vagy a gyulai intézetvezető, hanem az állam megyei csúcshivatalnoka nem hagyta jóvá alkalmazását. Papírja elhasalt az újméltóság előtt, helyben azt suttogják, újságíró testvérének munkássága miatt.

Ez itt a ciklus félideje, a vezérlő erő iránymutatása. Félázsiai származékként már nem is akarhatnánk ennél nagyszerűbbet, mint ami majd 2014-ben következhet, ha még akkor megtartják az úgynevezett a helyhatósági választásokat...

 

Ezek is érdekelhetik