Vélem-én

2014.01.24. 07:43

Annak, aki lop

Van abban valami szomorú, hogy huszonnégy évvel a rendszerváltás után még üzenetértéke van annak a kampányban, hogy „le lesz csukva az, aki lop”. Még a párton belüliek is, mert nem lesznek megvédve.

Szűcs Tibor

Márpedig szegény Pokorni Zoltán aktuális rezsiháborús állomásán tett kijelentése pont ezzel férkőzött a Somogyban várható húsz centis hó és a fővárosban végre elinduló négyes metró közé a végeláthatatlan hírfolyamba. Mert most akkor kapjon mindenki a szívéhez, nem lesz ám itt több mutyi, s nem csak a nemzetrontónak bélyegzett baloldaliak reszkessenek, hanem bizony a saját kutyakölykök is.Több szempontból aggályos a pártalelnök úr ígérvénye, s most nemcsak Polt Péter legfőbb ügyész hivatali munkájának nehézségeire kell gondolni, hiszen tudnivaló az államot képviselő csúcs-igazságszolgáltatási pozíció birtokosa ugyanannak a társaságnak volt katonája, mint akiket most Pokorni Zoltán fenyeget, tehát annyira nem lehet nagy a córesz. De előkerül a kérdés, talán nem arra tetszett-e célozni ezen a bizonyos fórumon az alelnök úrnak, hogy eddig - nem tudvalevőleg, csak minden bizonnyal - a drága párttársak is el-el vettek, ezt-azt, s ennek most vége?

Bízunk abban, hogy a lopás büntetésének evidenciájára csak ezért kellett emlékeztetni most itt alig nyolcvan nappal a voksolás előtt, nehogy valaki elfelejtse, hogy mindig tiszta kézzel kell közelíteni a rá váró nagy feladathoz. Két és fél évtizedes friss demokráciánk nem nagy erénye mindez, de abban reményeink szerint a ma Balatonszárszón frakcióülésező kormánypártiak is egyetértenek velünk: még jó, hogy vannak ilyen szavahihető bölcs „öregek ”, akik időről-időre megrázzák a vállakat...

Ezek is érdekelhetik