Gazdaság

2008.02.10. 15:36

Közel hatszázmilliót fizetett a tíz legnagyobb adózó

Hiába idegenforgalmi jellegű város Siófok, legnagyobb adózói többségben mégis ipari tevékenységet folytatnak.

Kolumbán Tünde

Az első 10 legtöbb adót befizető cég 589 millió forinttal gazdagította a városkasszát – derült ki a nagyadózók számára rendezett év eleji fogadáson. – A költségvetés negyed részét a helyi adóbevételek teszik ki – mondta Balázs Árpád polgármester, aki utalt arra: a város az adózóinak köszönheti, hogy Siófoknak nincsenek anyagi gondjai. Az élbolyban ott van a MOL, és a Kőolajvezeték Építő is, amely mióta a cég létezik, szerepel a legtöbb adót befizetők tízes listáján.

– Azzal nem illik dicsekedni, hogy ki mennyit adózik – véli Tarsoly Gyula, a Kőolaj vezérigazgatója, és hozzátette: reméli, hogy a befizetett összeg az elkövetkező években egyre magasabb lesz, hiszen az azt jelenti, hogy jól működik a társaság.

A tízes listán két idegenforgalmi vállalkozás szerepel, köztük a Hotel Residence működtetője. – Büszkeség ott lenni a legnagyobb adózók között – mondta Hoffmann József tulajdonos, aki szerint a turizmus felfelé ível, ezért várhatóan több idegenforgalmi vállalkozás is bekerül majd a tizek közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!