Gazdaság

2008.08.29. 19:16

Villaparkot építettek állami támogatással Somogyban

Az uniós és állami támogatás segítségével felépült Relax Termál Villaparkot adták át pénteken. Kolber István fejlesztési államtitkár hangsúlyozta: az ilyen beruházások elősegítik a térség versenyképességét és a munkahelyteremtést is ösztönzik. A csokonyavisontai gyógyfürdő közelében lévő, nyolc apartmanházas, 64 szobás létesítmény 500 millió forintba került, ebből 135 millió volt a pályázati támogatás.

Csikós Magdolna

2013-ig 225 milliárd forint fejlesztési forrás segíti a térség fellendülését, amelyből 38 millió forint a turizmus fejlesztésre fordítható – fejtette ki Kolber István fejlesztési államtitkár pénteken Csokonyavisontán.
[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Átvágáskor nagy volt az öröm
[/caption]
Az ünnepélyes átadáson a régió és Somogy eddigi és jövőbeni beruházásairól is szó esett. Feigli Ferenc, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke azt mondta: a pályázati támogatás a legtöbb esetben csak egy hányada a nagyberuházásnak. Azomban összefogással, jó együttműködéssel több milliárd forintos elképzelés valósulhat meg a közeljövőben. Kiemelte: szálláshely létesítésére 9,5 milliárd forint áll még a pályázók rendelkezésére a régióban.

Turisztikai programcsomagok

Dóra Zoltán a létesítmény tulajdonosa elmondta: a SEFAG és egy utazási iroda is partner volt az építkezésben. A létesítmény nemcsak a gyógyulni és pihenni vágyókat szeretné kiszolgálni, hanem a vadászturizmus igényeinek is meg akar felelni. Emellett turisztikai csomagokkal, a környék megismerését szolgáló programokkal várják a vendégeket. A tulajdonos hozzátette: már készülnek a tervek a beruházás második üteméhez, amelyben a wellness szolgáltatások feltételeinek megteremtése mellett teniszpálya, játszópark és konferenciaterem létrehozása is szerepel.

Sárdi Árpád, a megyei közgyűlés alelnöke, a Dél-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke a szálláshelyek fejlesztéséről szólva hozzátette: – Rosszul állunk még a jó minőségi szállások tekintetében, de változások indultak el ezen a területen, amire szükség is van, hiszen csak így állítható meg az a lassú csökkenést mutató tendencia, ami a régióba érkező látogatók számában tapasztalható.

Elmondta azt is, hogy új fürdő kialakítását már nem tervezik Somogyban és a régióban sem, inkább a meglévő létesítmények fejlesztése és az egyéb turisztikai attrakciók, a fiatalok és az idősek számára egyaránt tartalmas pihenést nyújtó létesítmények kialakítása kap nagyobb hangsúlyt. Ennek egyik eleme a Dráva projekt, amelynek keretében 1,1 milliárd forint segíti a turizmus fejlesztését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!