Pezsgő

2018.12.29. 18:00

Az édes a favorit, de jól fogy a száraz minőségi is

Egy multiáruház értékesítési adatai szerint az átlagos magyar fogyasztó szilveszter környékén vásárlásonként két üveg pezsgőt vesz.

Egyértelműen az édes pezsgő a favorit az országban, a vevők kétharmada ezt vásárolja, ahogy a kaposvári Kiss Istvánné is. – Szilveszterkor mindig pezsgővel koccintunk, az édes és minőségi alkoholos italt részesítjük előnyben – mondta.

– A hölgyek az édes, félédes pezsgőt keresik, a férfiak inkább a száraz, félszárazat – mondta Hatta József, a Kapos–COOP Kereskedelmi Zrt. ügyvezetője. – Szilveszter előtt nagyon keresettek náluk a pezsgők, de jól fogynak a minőségi borok és a tömények is.

Az édes fehér pezsgőket vizsgálta Szupermenta programjában a Nemzeti Élelmiszerlánc–biztonsági Hivatal. A szakemberek 32 különböző alkoholos italt ellenőriztek. A pezsgők alkohol–, cukor– és savtartalmát, széndioxid–tartalmát, valamint vizsgálták azok jelölését is. Élelmiszer–biztonsági szempontból minden termék megfelelt a jogszabályi előírásoknak, jelölési hiba miatt azonban egy esetben intézkedni kellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában