fájdalmas veszteség

2020.11.18. 10:20

Sírva beszélt Benkő Lászlóról Kóbor János: „Gondolni sem mertük, hogy ez lesz”

Pár napja kiderült, hogy Benkő Lászlónak nincs remény, azt mégsem gondolták, hogy ilyen gyorsan bekövetkezik a legrosszabb. Kóbor János megrendülten, sírva beszélt barátja haláláról.

Forrás: Bors

A TV2 szerda reggel megszakította a Mokka adását, és telefonon jelentkezett be az Omega frontembere, Kóbor János, aki így mesélt barátja, zenésztársa, Benkő László utolsó napjairól:

„A múlt hétig még azt hittük, hogy most van egy rosszabb fázis, de majd a kórházban rendbe jön. Amikor Laci egy pár nappal ezelőtt bekerült a kórházba, és ott a vizsgálatoknál kiderült, hogy valami brutális módon megindultak az áttétek, már nem volt valószínű, hogy kijön.

Ez a november ez nagyon nehéz volt neki, de mindig valahogy kijött a szorításból. Hiába reménykedtünk, az ember mindig abban bízik, hogy rendbe jönnek a dolgok. Ő is ebben bízott. Látszott rajta, hogy tervei voltak. Azt tudtuk, hogy koncertezni nem mostanában fogunk, de ő is várta az új dalainkat. Gondolni sem mertük, hogy ez lesz. Egy Benkő Laci nem tud meghalni” – mondta sírva Kóbor János.

Az Origo is megkereste azt az embert, aki barátként és zenészként a legközelebb állt Benkő Lászlóhoz.

„Most, reggel tudtam meg a hírt. Éjjel egy és kettő között történt... Rossz érzéseim voltak már korábban, pedig a májrákot, amivel évek óta küzdött, jól kezelték, visszaszorították„ – mondta az énekes az Origónak.

Fotó: MTI

Benkő László kontrollra is járt rendszeresen, Kóbor úgy tudja, hogy szívvizesedés miatt került kórházba újfent. „CT-s vizsgálatot végeztek nála, és sok áttét volt a tüdőn. A Városmajor utcai kórházban végezték a vizsgálatot, és úgy tűnt, hogy majd átviszik oda, ahol májrákkal operálták. Viszont kedd este még mindig ott volt, a Városmajor utcai klinikán... lehet, hogy úgy gondolták, hogy már nincs értelme átvinni. Nem tudom, orvosokkal nem tudtunk még beszélni. Lehet, hogy ez a végső stádium volt...” – mondta szomorúan a régi barát.

Fotó: life.hu

Kóbor szerint – mint sokaknak – az volt neki a kapaszkodó, hogy mindig volt mit várni, de mostanában a koncerteket a járvány miatt nem lehetett megtartani, és fölösleges is tervezgetni, annyira bizonytalan minden. „Az elmúlt két hétben Laci nem fogott fel mindent pontosan, de evidens volt, hogy azt várta, hogy valami történjen vele. Azt, hogy koncert jó ideig nem lesz, azt tudomásul vette...

Ő most azt várta legjobban, hogy mikor jön ki az új lemezanyag... És milyen a sors, épp tegnap érkeztek meg a cédék, be akartuk vinni neki a kórházba, de már nem sikerült„

– tette hozzá Kóbor.

Nem akart kihagyni koncertet

Mint az Omega énekese megjegyezte, ötéves kálvária volt ez Benkőnek: „Minket az tartott reményben, hogy mindig jól kijött belőle, a turnékra is velünk tartott. Még az orvosok is figyelmeztettek, hogy rendben, vigyük magunkkal, csak nagyon vigyázzunk rá. Gondolom, azt mondták volna szívük szerint, hogy szó se lehet fárasztó utazásról, fellépésről, de tudtuk, ha nélküle mentünk volna turnéra, fellépésre, abba azonnal belehalt volna.”

Mindig optimista volt a zenészkolléga szerint, de lehetett látni az elmúlt időszakban, hogy kezd megtörni:

„A mosoly lefagyott... a félelemről beszélt, aggodalom látszott rajta. De csak az utolsó négy hétben érződött ez.„

Kóbor János szerint a csodában bízhattak, de a csoda elmaradt.

„A család mindent megtett. A felesége sem teljesen egészséges, de nagyon szépen megoldották a dolgokat, Laci csak akkor került a kórházba, amikor tényleg szükséges volt. Úgy tűnik, van egy határ, amin túl az emberi beavatkozás már nem használ”

– sóhajtotta az Omega frontembere.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!