Krimi

2023.07.05. 12:03

Szándékosan gázolt el egy macskát, felfüggesztettet kaphat a hatvani állatkínzó

Hiába kérte a gazdi, áthajtott a kiskedvencén.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Szándékosan ütött el egy macskát egy nő, aki ellen állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Hatvani Járási Ügyészség - közölte - Konkoly Thege László, a Heves Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

A főügyészség tájékoztatása szerint 2022 októberében a vádlott Hatvan külvárosában egy váratlanul felbukkanó, három lábú, ezért az úttesten sántítva átkelő macska miatt erőteljes fékezésre kényszerült autójával.

 Az állat gazdája megkérte a vezetőt, hogy ne induljon tovább, amíg a macska át nem ér hozzá, de a sofőr - rövid szóváltást követően, trágár szavak kíséretében - szándékosan áthajtott a bicegő állaton, majd elhagyta a helyszínt. A macska azonnal elpusztult.

A szóvivő emlékeztetett: a büntető törvénykönyv két évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, ha valaki gerinces állatot olyan súlyosan bántalmaz, vagy úgy bánik vele, hogy tettével az állat pusztulását okozza, illetve okozhatja. A járási ügyészég vádiratában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását kérte a szándékosságot tagadó elkövetővel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában