Isteni muzsika

2018.11.27. 17:00

Elindult a nevezés a Szikra-díjra

Harmadszor is átadják a keresztény könnyűzene legjobbjait elismerő díjakat.

A Szikra-díjat 2016-ban alapították, 2019. február 22-én a gálaesten így már harmadik alkalommal adják majd át.

A Szikra-gálán keresztény szellemiségű alkotók és előadók kerülnek díjazásra. Hat kategóriában a felkért zsűritagok ítélik oda a díjat, míg a közönségdíjat a zsűri által nomináltakra, a weboldalon leadott szavazatok alapján kapja meg a nyertes. A zsűri tagjai: Horváth Gergely, a Kultúrfitnesz alapító szerkesztő-műsorvezetője, a hit és a popkultúra viszonyát tárgyaló Jézus és a rock and roll című könyv szerzője, Mező Misi, a Magna Cum Laude zenekar frontembere, Madarász István filmrendező, forgatókönyvíró, Gável Gellért, a katolikus Eucharist együttesnek, korábban a Testvérek, illetve a Gável Testvérek nevű formációk állandó frontembere, valamint Bolyki György, a Bolyki Brothers együttes és az Erkel Ferenc Kamarazenekar tagja.

A díj kategóriái: Legjobb előadás, Legjobb dal, Legjobb dicsőítő dal, Legjobb dalszöveg, Legjobb videoklip, Közönségdíj, Életműdíj.

A Szikra eddigi díjazottjai között van többek között a Magidom zenekar, Szabó Balázs és Oláh Gergő is.

A 2019-es Szikra-díjra már várják a nevezéseket, a határidő: 2019. január 1-je.

Borítókép: fotó a Szikra-díj 2018-as gálaestjéről. Forrás: Szikra-díj / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!