nemzetközi színvonal

2019.06.27. 15:13

A barokk kort idézik meg a Régi Zenei Napok koncertjei

Június 29. és július 6. között rendezik meg a fesztivált, ahol mesterkurzusokkal és hangversenyekkel várják a látogatókat.

Ismét barokk fesztiválra hív minden érdeklődőt a Filharmónia Magyarország, amely Vashegyi György Liszt Ferenc-díjas magyar karmester, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja szerint „az egyetlen olyan fesztivál ma Magyarországon, ahol magas színvonalú régizenei hangversenyek és rendkívül magas nemzetközi színvonalat reprezentáló mesterkurzusok zajlanak egy héten keresztül”.

A rendezvénnyel egy hétre visszarepítik a közönséget az időben, felidézik a barokk kor ünnepeit és hétköznapjait.

Vashegyi György karmester szerint ez az egyetlen olyan fesztivál, ahol magas színvonalú régizenei hangversenyek és rendkívül magas nemzetközi színvonalat reprezentáló mesterkurzusok zajlanak

A 35. Régi Zenei Napokon, Vácott lesz zene, tánc, irodalom és játék. Betekinthetnek a hangszeres és karmester kurzusok kulisszatitkaiba, elsajátíthatnak különleges tánclépéseket, és a nyári hőségben egészen különleges koncerteken pihenhetnek meg a Fehérek temploma vagy a Székesegyház hűvösében.

Találkozhatnak az Orfeo Zenekarral és a Purcell Kórussal, a Capella Savaria Zenekarral, Für Anikóval és Becze Szilviával, valamint a négy régi zenei professzorral: Vashegyi Györggyel, Lax Évával, Bernhard Forckkal és Nicholas Parle-al. Ezen kívül számos izgalmas program közül választhat a közönség.

További információ: www.regizeneinapok.hu

Borítókép: a Purcell Kórus, a magyar zenei élet elsőszámú régizene együttese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!