Pályázati felhívás

2021.09.07. 15:30

Hogyan írná le 100 szóban Budapestet?

A száz legjobb alkotás egy POKET zsebkönyvben jelenik meg a grafikusok illusztrációival kiegészítve ősszel.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A 100 szóban Budapest történetíró pályázatra szeptember 30-ig lehet nevezni. Ebben az évben is bárki részt vehet egy legfeljebb száz szóból álló, valamilyen módon a fővároshoz kötődő történettel. Az első három helyezett pénzjutalomban részesül, a legjobb történet írója pedig 100 ezer forintot kap.

A Mindspace civil szervezet beszámolója szerint idén az írásokhoz 13 helyett 23 illusztrációt készítenek majd kortárs magyar grafikusok. Így a főváros mindegyik kerületébe kikerül majd egy történet a hozzá készült grafikával. A képeket többek között Hitka Viktória és Moroncsik Ádám készíti el.

A zsűri tagjai között szerepel Varró Dániel költő és műfordító, Szemes Botond irodalmár és kultúratudós, Szemes Máté szövegíró és kommunikációs tanácsadó, valamint a 2020-as pályázat győztese, Janecskó Kata újságíró.

A történeteket a kezdeményezés honlapján lehet beküldeni. Az eredményhirdetést november 17-én, Budapest születésnapján tartják.

A tavalyi évben rekordszámú pályamű, több mint 2300 történet érkezett a felhívásra. A szervezők abban bíznak, hogy ez a szám idén tovább növekszik.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!