Különleges show lesz

2021.11.28. 07:29

Ghost-koncert lesz jövő tavasszal Budapesten (videó)

Imperatour című európai koncertsorozata keretében Magyarországon is fellép jövő tavasszal a Ghost. A népszerű svéd rockzenekar 2022. május 18-án játszik a Papp László Budapest Sportarénában.

A Grammy-díjas Ghost huszonhárom aréna-koncertet ad a kontinens tizennégy országában jövő áprilisban és májusban. Minden városban, így Budapesten is a brit Uncle Acid & The Dead Beats és a norvég Twin Temple lesz az előzenekar – közölte a szervező Live Nation.

Azt a közelmúltban már bejelentették, hogy a Ghost ezt megelőzően, 2022 januárjában és februárjában a dán Volbeattel közös amerikai turnéra indul.

A tizenöt évvel ezelőtt Linköpingben alakult Ghost jellegzetes, extrém színpadi produkcióiról híres, a frontember Tobias Forge és hét társa maszkban és különleges jelmezekben adnak koncerteket, a dalok témái között gyakran szerepel a démon, a sátán.

A zenekar eddig négy stúdiólemezt – Opus Eponymous (2010), Infestissumam (2013), Meliora (2015), Prequelle (2018) – jelentetett meg. 2016-ban Cirice című számuk a legjobb metál előadás kategóriában kapott Grammy-díjat.

A Ghost nemrégiben jelentkezett új dalával Hunter's Moon címmel, amely a Halloween Kills című filmben szerepel.

A jövő tavaszi európai aréna-turné az Egyesült Királyságban, Manchesterben indul április 9-én, további brit állomások mellett fellépnek Hollandiában, Franciaországban, Németországban, Csehországban, Finnországban, Norvégiában, Svédországban, Belgiumban, Olaszországban, Spanyolországban, Ausztriában, Svájcban, végül május 18-án Magyarországon.

Borítókép: a Ghost frontembere, Tobias Forge

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában