Fotók

2023.12.19. 06:41

Oláh Gergő is fellépett a rendőrség kulturális versenyén

A tolnai, somogyi és baranyai rendőrök közös regionális Ki mit tud versenyt szerveztek hátrányos helyzetű gyerekeknek.

Tolna vármegyében a nemzetiségek, különösen a cigányság képviselői és a rendőrség kapcsolata példaértékű. Számos közös rendezvényt szerveztek az elmúlt években, így több Ki mit tudot is. Az idei évben fogalmazódott meg a gondolat először, hogy a kulturális programot regionális szintűre bővítsék.

Bogyiszló adott otthont december 16-án az első alkalommal megszervezett regionális Ki mit tudnak. A kulturális versenyre négy kategóriában - zene, ének, tánc és próza - lehetett jelentkezni hátrányos helyzetű fiataloknak. A megmérettetésre kategóriánként hat-hat produkcióval készültek a gyerekek. A napot Szabó Zoltán, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Pongó Ignác, az Országos Cigány Önkormányzat Tolna vármegyei képviselője nyitotta meg. A zsűriben rendőrök, romológus, tanár és zenepedagógus is helyet foglalt, így több szemszögből is tudták értékelni a produkciókat. A zsűri elnöke Mihalovics Zsolt zenepedagógus, a bogyiszlói általános iskola tanára volt.  

A nap fénypontja talán az volt, hogy Oláh Gergő, a 2012-es X-faktor győztese is tiszteletét tette a rendezvényen. Gergő néhány versenyszámot maga értékelt, majd előbb egy motivációs beszédet tartott, végül egy kisebb koncerttel is előrukkolt a résztvevőknek.

A zsűri kategóriánként győzteseket hirdetett, helyezéseket és különdíjakat is kiosztott, és azok is értékes borítékokkal térhettek haza, akik ezúttal nem értek el helyezéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában