videó

2021.05.29. 12:52

Ápolják még a májusfa állítás hagyományát Somogyban

Népviseletbe öltözve, hagyományos módon táncolták ki a májusfát Lengyeltótiban. Az Ördöngös Táncegyüttes vezényletével kicsik és nagyok is táncra perdültek a díszbe öltöztetett gyepen heverő fa körül.

Sonline

Fotó: Koszorus Rita

A néphagyományokat hűen ápolva táncolták ki a májusfát Lengyeltótiban. Május végéhez közeledve a szokás szerint – ahol még álltak – sorra tűnnek el a májusfák, Somogyban még sok helyütt él a májusfa kitáncolás hagyománya. Ezt elevenítették fel Lengyeltótiban is, ahol az Ördöngös Táncegyüttes tagjai mutatták a lépéseket a városlakóknak.

 

A táncosok stílszerűen ropva közelítették meg a fát, amelyet amíg kiástak a férfiak, a nők és lányok körbetáncoltak. Az így kidöntött fa körül folytatódott a mulatság, amelybe már a nézelődők is bekapcsolódtak.

Hamarosan eredményt hirdetünk

Múlt vasárnap ért véget a nevezés májusfa szépségversenyünkre, amelyre a megye legszebb fáiról készült fotókat vártuk. Az előzetesen meghirdetettekkel szemben – technikai okokból – nem közönségszavazással döntünk a verseny végkiemeneteléről, hanem szakértő zsűri választja ki a legszebbet a beérkezett képek közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában