Böllérfieszta

2022.02.11. 20:16

Jótékony kolbásztöltés indította a fesztivált

Egyéves kényszerszünet után éledt újjá a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai eseménye, a Fonyódi Kolbászfesztivál, amit tizenkettedik alkalommal szerveznek meg a hétvégén. A háromnapos böllérfieszta jótékonysági sztárkolbásztöltéssel kezdődött. Hírességek sorakoztak fel a töltők mögött.

Koszorus Rita

Fotó: Kajetán Jácint

A sztárkolbászok elárverezéséből befolyt összeget az idén a pécsi Eurakvilo Gyermek­onkológiai és Gyermekhos­pice Közhasznú Alapítványnak ajánlják fel a szervezők. 

Többek között az Újpesti Öregfiúk képviseltették magukat a rendezvényen, de ifjabb Kiss Szilárd, a női Európa-bajnok ifjúsági kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya is feltűrte a sokat látott edzői melegítőjének ujját. S a kilencvenes évek nagy kedvence Dj Dominique sem a lemezeket tekergette a kolbászfesztivál első napján, hanem kolbászt kerekített a jó ügy érdekében. 

Fotó: Kajetán Jácint

Az első napon fellépett az Alma Zenekar a kisgyermekes családok legnagyobb örömére, és a közönségkedvenc Delta Zenekar koncertje is a program egyik nagyon várt eseménye. 

A gasztronómiai rendezvény szombaton és vasárnap is folytatódik. A fesztiválra csak érvényes védettségi igazolvánnyal és személyi igazolvánnyal lehet belépni. 

 

Elhatárolódnak 

A Fonyódi Kolbászfesztivál közepén foglalt standot szombatra az aláírásgyűjtéséhez Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje. A fesztivál rendezői közleményben határolódtak el a politikai kampányrendezvénytől és annak eseményeitől. – A kolbászfesztivál 12 éves története során végig politikamentes maradt, eddig a pártok azért jöttek, hogy a hagyományokat ápolva jól érezzék magukat. Az íratlan szabályt betartották, s kampányrendezvényt nem szerveztek ide, mostanáig – írták a közleményben. Hidvégi József, Fonyód polgármestere úgy fogalmazott: a Jobbik nem tartotta tiszteletben a rendezvény semlegességét. 

 

Állati programok a hétvégére 

A farsangi időszakban gazdag a programkínálat Somogy megyében, sok helyütt tartanak hagyományőrző böllérfesztiválokat. Ezen a hétvégén Darányban is ezt teszik.

A balatonlellei BL Yacht Clubban is a farsangé a főszerep, hiszen szombaton február 12-én tartják a Farsangi Regattát, s ezzel együtt a Farsangi bulit is. 

A balatonboglári kikötőben jelmezben korizva igyekeznek elűzni a telet, hiszen jeges farsangot taranak. 

A kicsik legnagyobb örömére a patcai Katica tanyán sem múlik el a hétvége farsangi program nélkül, hiszen ott  Télkergető farsangi napokat tartanak holnap és holnapután. 

Gyerek disco is színesíti a programot a marcali játékkuckóban rendezett szombati gyerekfarsangon, ahol ajándék fánk is vár a jegyet váltó gyerkőcökre. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában